Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÖKDAĞ, OHAL’İ NE ZAMAN BİTİRECEKSİNİZ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, OHAL’i TBMM gündemine taşıyarak Başbakana “Devletin en yetkili ağızları ve şahsınız FETÖ ile mücadele Kamu kurumlarında bitmiştir denilmesine rağmen OHAL neden devam etmektedir?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:36
Kaynak: İHA
GÖKDAĞ, OHAL’İ NE ZAMAN BİTİRECEKSİNİZ

CHP’li Gökdağ, Başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin “askeri kurumlardaki FETÖ tehlikesi ortadan kalktı. ”Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in “FETÖ ile mücadele, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde nihayete ermiştir.” Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bu karanlık zihniyet, bugün yargı camiamızdan tamamen temizlendi.” Sözlerini hatırlatarak, “devletin en yetkili ağızları devlet içindeki FETÖ’nün temizlendiğini söylemektedirler. Başta hükümet üyeleri hep bir ağızdan “üç aylık OHAL ilan etmek 3 ay sürecek anlamına gelmez 1,5 ayda da bitebilir” demelerinin üzerinden 2 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen OHAL’in neden hala devam ettirildiğini hükümetin bu millete açıklaması gerekmektedir” dedi.

Gökdağ, Başbakanın yanıtlaması talebiyle “Devletin en yetkili ağızları FETÖ ile mücadele Kamu kurumlarında bitmiştir denilmesine rağmen OHAL neden devam etmektedir? OHAL’in devam ettirilmesindeki amaç nedir? Ne zaman OHAL’İ kaldırmayı düşünüyorsunuz? ” sorularını gündeme taşıdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.