Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdağ silahlanmanın nedenini sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep’teki silahlanma oranındaki artışın nedenleri ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’nin araştırma yapmasını istedi. Gökdağ, “Çocuklarımızın can güvenliği tehlike altında” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2017 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:19
Kaynak: İHA
Gökdağ silahlanmanın nedenini sordu

CHP’li Gökdağ, Gaziantep’teki silah artışının incelenmesi için hazırladığı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Türkiye’de bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren en etkili sivil tolum örgütü durumunda olan Umut Vakfının 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde yayınladığı raporda bireysel silahlanmanın yarattığı vahim tabloyu ortaya koyduğunu dile getiren Gökdağ; Vakıf raporunda her yıl ortalama 4 bin 500 kişinin bireysel silahlarla can verdiğini ve Türkiye’deki bireysel silahın yüzde 85’i ruhsatsız 25 milyon bireysel silah olduğunun tahmin edildiğini ve 2016 yılında bireysel silahlarla toplam bin 990 cinayet işlendiğini, 2017 yılının 22 Eylül'üne kadar ateşli silahlarla işlenen 2 bin 525 olayda, bin 575 kişinin öldüğünü, bir kısmı ağır 2 bin 670 kişinin de yaralandığının açıklandığını belirtti.

İLKÖĞRETİM ÖĞRECİSİNİN ÇANTASINDA SİLAH ÇIKTI

Bireysel silahlanmanın son 10 yılda 10 kat artmasıyla birlikte Gaziantep ilimizde de bu silahlanma yarışında ilk beşte yer aldığını, bu artışın Gaziantep halkını tedirgin ettiğini belirten Gökdağ, “Geçen gün Gaziantep’te bir İlk Öğretim Okulunda 1. Sınıf öğrencisinin çantasında kurusıkı silah çıkması durumun ne kadar vahim olduğunu, artık öyle bir aşamaya gelinmiş ki çocuklarımızın can güvenliği tehlike altına girmiştir. Gaziantep’te 10.000 civarında ruhsatlı, 200.000 civarında ruhsatsız silahın olduğunu düşünüyoruz. Bu kadar çok silahın kayıt dışı ve denetim dışı olması faciaya davet çıkarmaktadır. Bireysel silahlanmadaki bu vahim artış toplumda şiddeti körükleyecektir. Evinde silah bulundurmanın, aile içi şiddet vakalarında yaralanma ve ölümlere yol açtığı, intiharları kolaylaştırdığı, çocukların kaza ile ölüm ve yaralanmalarına neden olduğu birçok olaya sebep olduğu bir gerçektir. Bu nedenledir ki amaç, bireysel silahlanmanın kontrollü olması değil, bireysel silahsızlanmanın gerçekleştirilmesi olmalıdır.” dedi.

 

SİLAHLANMADA 5. SIRADA OLMAMIZ HALKIMIZI TEDİRGİN EDİYOR

Gaziantep’in bireysel silahlanmadaki artış sıralamasında beşinci sıraya çıkmasının halkımızda endişe yarattığını ifade eden Gökdağ, şunları söyledi: Gökdağ, “Halkımızın bu endişesini gidermek için Gaziantep halkını silahlanmaya iten sebepler belirlenmeli ve gerekli önlemler mutlaka alınmalıdır. Gaziantep halkı can güvenliği endişesi nedeni ile mi silahlanmaktadır? Suriyelilerin yoğun olarak ilimizde yaşaması ile bozulan sosyal ve kültürel doku nedeniyle gerginliklerin sıkça yaşanmasının Gaziantep halkının silahlanmasında bir etkisi var mıdır? Tüm bu soruların cevap bulması, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.