Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdağ'dan Sağlık Bakanına soru önergesi

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:48
Kaynak: İHA
Gökdağ'dan Sağlık Bakanına soru önergesi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara hastanelerde ayrıcalık tanınarak vatandaşlarımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmasını TBMM gündemine taşıyarak Sağlık Bakanına “sağlık sisteminde vatandaşlarımızı Suriyelilere muhtaç hale getiren ve kendi vatandaşına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapan bu uygulamalardan ne zaman vazgeçeceksiniz?” diye sordu.

 

VATANDAŞLARIMIZA İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ…

Sağlık Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, yapboza dönen sağlık sistemimiz yüzünden vatandaşlarımızın her hastaneye gidişinde farklı adlar altında ücretlerle karşılaşmasının, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızı zor durumda bıraktığını ve sağlığın tam anlamıyla paralı hale getirildiğini söyleyen CHP’li Gökdağ; “özellikle Suriyelilere sağlanan avantajlar nedeniyle yurttaşlarımız kendi ülkelerinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmektedir. Suriyelilerin hastanelerde sıra beklemeden muayene olmaları, hiçbir ödeme yapmadan tedavi görmeleri ve ilaç bedeli ödememeleri kendi yurttaşlarımızı birtakım arayışlar içine itmektedir. Suriyelilerin ilaçlarını ücretsiz almaları nedeniyle bazı vatandaşlarımızın bu kişiler üzerine ilaç yazdırdıkları ve muayene oldukları yönünde söylentilerin giderek yoğunlaştığını dile getirerek, Vatandaşlarımızı Suriyelilere muhtaç hale getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

“Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Gaziantep ilimizde vatandaşlarımızın Suriyelilere tanınan ayrıcalıklar yüzünden muayene randevusu almada, tedavi ve tetkiklerin gecikmesi, uzun saatler muayene sırası beklemesi gibi zorluklar yaşamasının vatandaşlarımızı bezdirdiğini söyleyen Gökdağ: Özellikle Suriyelilerin yoğun olduğu illerimizde vatandaşlarımızın sağlık alanında yaşadığı mağduriyetleri gidermeye dönük çalışma yapıyor musunuz? veya yapmayı düşünüyor musunuz?” sorularını gündeme taşıdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.