Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göktağ, “Basın özgürlüğüne saygı gösterilmelidir”

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep’te iki gazetecinin tutuklanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, iktidarın basın özgürlüğüne saygı göstermesi gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 12:03
Kaynak: İHA
Göktağ, “Basın özgürlüğüne saygı gösterilmelidir”

Milletvekili Göktağ, hain darbe girişiminin püskürtülmesinde basının büyük rolü olduğunu belirtikten sonra, “15 Temmuz darbe girişimi yurttaşların yoğun çabasıyla püskürtülürken, bunu bir fırsat bilen iktidar, gerçeklerin ortaya çıkmasında büyük rolü olan basın yayın organları ve gazetecilerin üzerinde oluşturduğu baskılara her geçen gün bir yenisini eklemektedir” dedi.

“Gazetecileri tutuklu, basın organları suskun bir ülkenin deyim yerindeyse soluk alabilmesi olanaksızdır” diyen Gökdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Gaziantep’te tek amaçları halka gerçekleri ulaştırmak olan 4 gazeteci gözaltına alınmış, 3 gazeteci savcılığa sevk edilmiş, Murat Güreş ile Furkan Gökşen isimli gazeteciler ise tutuklanmıştır. Temel hak ve özgürlüklerin kullanımında yaşanan sorunlar OHAL ile iyice artmış, Türkiye nefes alamaz bir noktaya sürüklenmiştir. Gerçekleri yazan gazetecilerin bir biri ardına tutuklanması demokrasimiz açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Demokrasilerde çok seslilik ve ifade özgürlüğü esastır. Basını özgür olmayan bir ülkede, demokrasinin yaşam bulması, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mümkün değildir.

Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz darbesinin başarılı olamamasının bir etkeni de basının kararlı tutumu ve demokrasiden yana aldığı tavırdır. Bu nedenledir ki basına yönelik her türlü baskı ve sindirme çabasına toplumun her kesiminin karşı durması gerekir. İktidar bir an önce basın özgürlüğüne saygı göstermeli, gazeteciler ve basın kuruluşları üzerindeki baskıya son vermelidir. Hele hele düşünceleri ve yazdıkları nedeniyle gazetecilerin tutuklanması Türkiye’yi uluslararası dünyada bir hukuk devletinden çok kabile devleti konumuna düşürmektedir. Öyle ki, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre 180 ülke arasında maalesef ülkemiz 155. Sıraya gerilemiştir. Türkiye geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler” kategorisinde yer almıştır. Bu baskılar hem ulusal basın, hem de yerel basın düzeyinde yaşanmaktadır. Türkiye’nin biran önce bu ayıptan kurtulması kaçınılmazdır.

Tek amaçları kamuoyunu bilgilendirmek, halkı aydınlatmak olan Gaziantep’teki basına yönelik baskıların son halkası olan bu gözaltı ve tutuklamaları şiddetle kınıyorum. Bir an önce bu yanlıştan dönülerek gazetecilerimizin serbest bırakılarak, gazetecilerin düşüncelerini özgürce yazabildikleri bir iklim oluşturulmalıdır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.