Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönüllü elçiler HKÜ’de

Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin gözünden, Türkçe öğrenme çabalarını ekranlara taşımak için yola çıkan “Gönüllü Elçiler” programı ekibi, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) soluğu aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 22:04
Kaynak: İHA
Gönüllü elçiler HKÜ’de

TRT Haber tarafından yapılan, yapımcılığını ve yönetmenliğini Tolga Öz'ün üstlendiği “Gönüllü Elçiler” Belgeselinin çekimleri HKÜ’de yapıldı. Ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilerin gözünden Türkiye kültürünün ve adaptasyon süreçlerinin anlatılacağı belgesel çekimlerinde, HKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Nijeryalı Mohammed Khalifa’nın hikayesi konu edildi.

Program ekibi, HKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başta olmak üzere kampüste ki bir çok mekanda çekim yaptı. Bununla birlikte Nijeryalı Mohammed Khalifa ile Gaziantep’in çeşitli yerlerinden de görüntüler alındı.      

“FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR...”

HKÜ’de öğrenim gören uluslararası üniversite öğrencileriyle konuşarak Türkçe öğrenme çabalarını dinleyen program ekibi, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile üniversitenin uluslararası öğrencilere tanıdığı imkanlar kapsamında bir röportaj gerçekleştirdi. Konu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “ Hasan Kalyoncu Üniversitesinde şuan 36 farklı ülkeden 230 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Irak, Suriye ve Afrika ağırlıklı olan öğrencilerimizin çoğunluğu burslu olarak eğitim görüyor. Farklı dinlerin, dillerin, ırkların, kültürlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı tarihi İpek Yolunun önemli bir kavşağı Gaziantep’te, ‘eğitim, araştırma ve yenilik’ odaklı bir üniversite olarak hayat bulan üniversitemiz, farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışla eğitim - öğretim hayatını sürdürüyor. Bu kapsamda bizlerde üniversitemizde eğitim gören bütün öğrencilerimize gereken desteği en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz” dedi.              

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.