Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımları ile Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında videokonferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:02
Kaynak: İHA
GSO EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Meclis toplantısında kent ekonomisi, salgının iş ve sosyal yaşama etkileri ile gündeme dair gelişmeler değerlendirildi.

MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bölgede yaşanan gelişmelere işaret ederek, şunları kaydetti:

“Son dönemde Akdeniz’de sıkıntılar yaşanırken kardeş ülke Azerbaycan kendi toprakları için haklı bir savaş veriyor. İnşallah kendi topraklarını alacak ve orada bir sulh yaşanacaktır. Allah kardeşlerimize yardım etsin, zaferle çıkmalarını nasip eylesin.”

Ekonomide yaşanan gelişmeler hakkında görüşlerini paylaşan Konukoğlu, dövizde yaşanan artışın geçici olacağını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz dinamik bir yapıya sahibiz. Daha önce de sıkıntılı süreçlerden geçtik ve hepsini atlatmasını bildik. Yeter ki sağlığımız iyi olsun, biz hızlı bir şekilde bu işin üstesinden gelmesini biliriz. Pazardaki en ufak bir açılmayla birlikte hızlı bir şekilde toparlanma yaşanacaktır. Bu nedenle gelecek yılların çok daha iyi olacağına yürekten inanıyorum.”

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ               

Oda faaliyetleri, kent ihracatı ve diğer ekonomik veriler hakkında bilgiler veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de organize sanayi bölgesindeki elektrik tüketimine dikkati çekerek şunları dile getirdi:

“Eylül ayında organize sanayi bölgemizin elektrik tüketimi 487 milyon kWh olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.4 artış oldu. Yine OSB’nin 9 aylık elektrik tüketimi 3 milyar 750 milyon kWh olarak gerçekleşti. Bu rakamalar da gösteriyor ki Gaziantep çalışıyor, üretiyor, büyümeye devam ediyor.”

Ülke ve bölgelere göre ihracat rakamlarını da değerlendiren Ünverdi, şu açıklamalarda bulundu: “2019 yılında Ocak-Eylül ihracatı ortalama aylık 610 milyon dolarken bu yıl pandemiye rağmen aylık bazda şehrimizden ortalama 615 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. En fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını artıran tek il konumundayız. İthalatın ihracatı karşılama oranında ise yüzde 140 ile Gaziantep 5. sırada yer alıyor. Yine 9 aylık dönemde ABD’ye ihracatımız yüzde 40,1, Almanya’ya 25,6, İngiltere’ye 12,1, İsrail’e 10,2, Cibuti’ye yüzde 115,7 oranında artmıştır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.