Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GSO-MEM'DE YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla, GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nde (GSO-MEM) yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 07:48
Kaynak: İHA
GSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GSO-MEM'DE YAPILDI

Toplantıda fabrikasının depo bölümünde çıkan yangında hayatını kaybeden Selçuk İplik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kara için dua edildi.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Tuncay Kara'ya Allah'tan rahmet dileyerek "Mekanı cennet olsun. Hayatını kaybeden bütün sanayicilerimize Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

"Bu toplantımızı odamız tarafından yaptırılan GSOMEM'de yapmayı tercih ettik. Burası sanayimizin kalifiye eleman sorununu çözecek programlar uygulayacak" diyen Topçuoğlu, şöyle devam etti:

"Mesleki eğitim ülkemizin sanayide daha da gelişmesi için olmazsa olmaz bir konudur. Eğitimler başladı. Sanayiciler olarak bu merkezle işbirliği içerisinde çalışarak buranın en iyi şekilde hizmet vermesini yaşamasını sağlamamız gerekiyor. Merkezimizin kentimize bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Gaziantep sanayisi istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor. Büyüme ve ihracat rakamları bize bunu en iyi şekilde gösteriyor. Tabi en önemli konu sanayicilerimizin tek pazar odaklı değil de dünyanın her noktasına ihracat yapma hedefini ortaya koyma çabasıdır."

"SANAYİCİLERİMİZİ KUTLUYORUM"

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da konuşmasına merhum Tuncay Kara'yı rahmetle anarak başladı. Konukoğlu, "Tuncay Bey'e ve bugüne kadar kentimiz sanayisinin gelişmesine katkı sağlayan hayatını kaybeden bütün sanayicilerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun" diye konuştu.

GSOMEM'in Gaziantep sanayinin gelişimine çok önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Yapımı yaklaşık 4 yıl süren merkezimizde bu yılın Nisan ayında eğitimlere başladık. Kentimize, bölgemize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gaziantep'te her konuda özveriyle çalışan ülkemizin kalkınması ve büyümesi için her koşulda gece gündüz çalışmaya devam eden bütün sanayicilerimizi yürekten kutluyorum.

Buranın kurulmasında İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın özellikle de Organize Sanayi Bölgesi'nin çok büyük desteği oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın da (UNDP) destekleriyle atölyeler kuruldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kentimize ve bölgemize böyle bir merkezin kazandırılması hepimiz adına mutluluk verici. Eğitimler devam ediyor. 100'ün üzerinde eğitim programı var.

Buradan eğitim talebinde bulunan sanayicilerimizin istediği eğitimi vermeye hazırız. Her seviyede eğitim verecek durumdayız. Yeter ki sanayicilerimiz talep etsin. Burası sanayicilerin ve istedikleri şekilde kullanabilirler. 20 meslek atölyemiz var. Eğitime gelenlere mesleki eğitim vererek doğrudan firmalara yönlendiriyoruz. İhracat, dış ticaret, bilgi işlem ve iş sağlığı güvenliği eğitimleri de veriyoruz."

"GAZİANTEP ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞ BİR SANAYİ KENTİ"

Gaziantep'in ekonomisi ve ihracat rakamlarıyla ilgili bilgi de veren Konukoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"İhracatımızda Haziran ayında yüzde 14 oranında bir düşüş yaşadık. Daha sonra toparladık ve Temmuz ayında yüzde 30, Ağustos ayında da yüzde 5,4 oranında artışımız oldu. Geçen yılın Ocak-Ağustos dönemine göre yüzde 4,5 oranında bir artışla bu yılın Ocak-Ağustos ayında 4 milyar 266 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. En fazla ihracat yapan İlk 10 il arasında 5'inci sıradayız. İhracatın ithalatı karşılaması yüzde 120 oranında. Gaziantep'ten yapılan ihracatta ilk sırayı alan Irak'ı ABD, Suriye, Suudi Arabistan, İran, İtalya, İngiltere, Almanya, Belçika ve İsrail izliyor. 175 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Bildirge veren iş yeri sayısında Haziran ayında yüzde 2.8, Temmuz ayında yüzde 1, Ağustos ayında ise yüzde 3.5 oranında artış var. Sigortalı çalışan sayısında ise Haziran ayında Yüzde12.2, Temmuz'da 12.1, Ağustosta ise yüzde 11 artışımız var. Yani son üç ayda ortalama yüzde 10'un üzerinde bir artışımız var. Bu durum trendin yukarı doğru gittiğinin bir göstergesi. Bunun artması sonucu enerji kullanımında artış var. En fazla marka patent başvurusu yapan iller sıralamasında 2 bin 359 başvuru ile 5'inci, en fazla endüstriyel tasarım başvurusunda ise 2 bin 52 başvuru ile 4'üncü sıradayız. Hedefimiz daha iyi olmaktır."

Toplantı sonunda meclis üyeleri GSO-MEM'deki atölyeleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.