Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“GSO - Fao İstihdam Fuarı” 4-6 Aralık’ta

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde,4-6 Aralık 2017 tarihlerinde saat 09.30’da, 2.Organize Sanayi Bölgesinde bulunan GSO-Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde İstihdam Fuarı düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:28
Kaynak: İHA
“GSO - Fao İstihdam Fuarı” 4-6 Aralık’ta

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde, “Ekonomik Fırsatların Arttırılması Yoluyla Türkiye'nin Güneyindeki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, 4-6 Aralık 2017 tarihlerinde saat 09.30’da, 2.Organize Sanayi Bölgesinde bulunan GSO-Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) İstihdam Fuarı düzenlenecek.

Proje kapsamında GSO-MEM’de, ambalaj makineleri, gıda ambalajı, iş sağlığı güvenliği, beden dili ve iletişim becerileri, temel yaşam becerileri gıda hijyeni ve güvenliği, meslek etiği eğitimlerini alan Türk ve Suriyeli kursiyerler, Gaziantepli sanayiciler ile bir araya gelecek.

4 Aralık’ta yapılacak seminer, açılış konuşmalarıyla başlayacak, daha sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü,   Uluslararası Koruma, Geçici Koruma ve Muafiyet Dairesi,  İŞKUR İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden yetkililer sanayicilere, geçici koruma altındaki Suriyelilerin çalışma izinleri, çalışma izni başvuru usulleri; geçici koruma altındaki Suriyeli mevsimlik tarım işçilerine yönelik muafiyetler konularında bilgi verecek.

“Eleman istihdamında İŞKUR,  KOSGEB ve diğer devlet destekleri ile yabancıların istihdamında uygulanması gereken işlemlerin uygulamalı olarak ta anlatılacağı seminerde sanayiciler merak ettikleri sorulara da yanıt bulacak.

6 Aralık’ta yapılacak olan “İstihdam Fuarı” ile mesleki eğitimini tamamlayan kursiyerler sanayicilerin eleman ihtiyacını karşılamak üzere firmalara yönlendirilecek.

Gaziantep Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, FAO, Birleşmiş Milletler kuruluşları (UNHCR, ILO, WFP, IOM, UNDP), ilgili yerel kuruluşlar ve Şanlıurfa’daki özel sektör temsilcilerinin katılacağı programda ayrıca tarımda çalışan kişilere yönelik sosyal güvenlik düzenlemeleri konuları görüşülecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.