Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO-MEM, Cape Verde’de tanıtılacak

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 19:16
Kaynak: İHA
GSO-MEM, Cape Verde’de tanıtılacak

Gaziantep ve bölge sanayicilerinin kalifiye eleman ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla; Gaziantep 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 10 bin metrekare alanda yer alan Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi (GSO-MEM), Cape Verde’de düzenlenecek olan “Dünya Yerel Ekonomik Kalkınma Forumu’nda” tanıtılacak.

2011 yılından itibaren her 2 yılda bir farklı ülkelerde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) da teknik desteği ile düzenlenen, “Dünya Yerel Ekonomik Kalkınma Forumu’nun” 4.’sü 17-20 Ekim 2017 tarihlerinde Cape Verde’de düzenleniyor.

17-20 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen foruma UNDP Türkiye ve yerel/ulusal paydaşlardan oluşan bir heyetle katılım sağlanacak.

Dünya Yerel Ekonomik Kalkınma Forumu’nda Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edecek olan heyette; UNDP Türkiye temsilcileri, T.C. Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcisi yer alacak.

Forumda yerel ekonomik kalkınmanın tüm unsurları dünyanın birçok ülkesinden gelen üst düzey katılımcılar tarafından detaylı bir şekilde tartışılacak.

Yerel ekonomik kalkınma bağlamındaki özel sektör oturumunda, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu; katılımcılara Gaziantep’teki özel sektörün rolü, Suriye krizi sonrası Gaziantep halkının ev sahipliğini ve Gaziantepli sanayicilerin bir çok olumsuz koşullara ragmen hiç durmadan canla başla çalışmasını anlatacak.

Konukoğlu ayrıca, Gaziantep Sanayi Odası olarak hizmete açılan GSO-MEM, GAP, UNDP işbirliklerini ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yeni projeleri katılımcılarla paylaşacak.

Gaziantepli sanayicilerin bölgede yaşanan olumsuz durumlara ve sıkıntılara ragmen var güçleriyle üretim ve ihracat için çalıştıklarını anlatacak olan Konukoğlu, sanayiye kalifiye elaman yetiştirmek amacıyla bu yılın Nisan ayında eğitimlere başlayan GSO-MEM hakkında da geniş bilgiler verecek.  

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.