Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO-MEM'DE İSTİHDAM GARANTİLİ DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:12
Kaynak: İHA
GSO-MEM'DE İSTİHDAM GARANTİLİ DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nde (GSOMEM), firmaların Dış Ticaret Uzmanı ihtiyacını karşılamak amacıyla, çalışanlarına veya yeni işe alacakları adaylara dış ticaret eğitimi ve firmalar bünyesinde yapılacak olan dış ticaret istihbaratı (yeni müşteri bulma) uygulamalarını içeren 'İhracat Akademisi' isimli proje başlatıldı.

Proje aracılığıyla yapılacak eğitimlerin, 2 ay teorik 1 ay uygulamalı olmak üzere toplam 3 olacağını belirten GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, eğitime katılacak kişilerin yarım gün eleman talep eden firmalarda çalışacağını, yarım gün ise GSO-MEM'de eğitim göreceğini söyledi.

Ünverdi, "Firma eğitim alacak dış ticaret elemanını, kendi çalışanını veya yeni bulacağı elemanı gönderebileceği gibi GSO-MEM' den yeni personel de talep edebilecek" dedi.

Proje için Gaziantep Üniversitesi'nden 2 aylık teorik eğitim için toplam 9 kişilik konularında uzman akademisyenin kadro ile çalışılacağını kaydeden Ünverdi, "Son bir aylık uygulama eğitimi için yine dış ticaret konusunda uzman kuruluş olan NOVO Danışmanlık işbirliğiyle firmalar yerinde ziyaret edilerek ticaret istihbaratı (yeni müşteri bulma) uygulamaları sağlanacak" diye konuştu.

Yapılacak 3 aylık eğitim ücretinin yüzde 75'nin GSO-MEM tarafından karşılanacağını belirten Ünverdi, "Firmada işe başlayan kursiyerin maaş ve SSK priminin yüzde 50'si de 6 ay boyunca yine GSO-MEM tarafından karşılanacak. Gaziantep sanayisinin büyük bir açığı olan dış ticaret elemanı ihtiyacının karşılanmasına yönelik taleplerin çoğalmasından dolayı böyle bir eğitime karar verildi. Hem sanayicilerimiz için hem de iş arayan üniversite mezunu gençlerimiz için büyük bir fırsat olan bu eğitime katılımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ünverdi, Nisan ayı sonu gibi başlatılmasının planlandığı eğitim ile ilgili daha detaylı bilgiye, gsomem.com.tr web sitesinden ve www.disticaret.gsomem.com.tr adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.