Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO UR-GE PROJELERİNDE EĞİTİM FAALİYETLERİ BAŞLADI

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 19:33
Kaynak: İHA
GSO UR-GE PROJELERİNDE EĞİTİM FAALİYETLERİ BAŞLADI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen; plastik, iplik ve şekerli ürünler projelerinde yer alan firmalara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) dört gün boyunca her proje için ayrı ayrı gerçekleştirilen eğitimlerde, Şekerli Ürünler İhracat Takımı projesinde yer alan katılımcılara sunumlar eşliğinde dış ticarette dikkat edilmesi gereken hususlar ve kambiyo işlemleri anlatıldı.

Gaziantep İplik Sektöründe İhracat Atılımı Projesi kapsamında, Temel Dış Ticaret Mevzuatı ve Gaplast Gaziantep Plastik Kümesi Projesinde yer alan firmalara ise pazar araştırma ve hedef pazara giriş stratejilerinin belirlenmesi konularında bilgiler verildi.

Plastik, iplik ve şekerli ürünler sektöründe faaliyet gösteren toplam 60 firmaya yönelik düzenlenen eğitimler, GSO tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülüyor.

Proje kapsamında firmalar; GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor. GSO’nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75’i Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.