Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB HEYETİ, DÜSSELDORF TİCARET ATAŞESİYLE GÖRÜŞTÜ

Almanya’da düzenlenen ANUGA 2017 Gıda ve İçecek Fuarı’na katılan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) heyeti, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın ile toplantıda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:56
Kaynak: İHA
GTB HEYETİ, DÜSSELDORF TİCARET ATAŞESİYLE GÖRÜŞTÜ

Almanya’nın Köln kentinde bu yıl 34’üncüsü düzenlenen uluslararası ANUGA 2017 Gıda ve İçecek Fuarı’na katılarak stant ziyaretleri ve ticari iş birliği görüşmeleri gerçekleştiren GTB Meclis üyeleri ve üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın’la görüşmelerde bulundu.

Essen Atlantic Congress Otel’de düzenlenen toplantıda, GTB heyeti ile bir araya gelen Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın, Türk iş adamlarının dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olarak kabul edilen Anuga 2017’ye iştirak ederek farklı ülkelerden gelen heyetlerle temaslarda bulunmasının ve ürünlerini sergilemesinin ticari anlamda fayda getireceğini ifade etti.

Anuga Fuarı’na 298 firmayla ülkeler arasında 5. büyük katılımın Türkiye tarafından sağlandığını belirten Aşkın, “Ülkemizden fuara yoğun bir katılım oldu. Kendi ürünlerimizi sergilememiz ve yeni hedef pazarlar için firmalarımızın burada olması önemliydi” dedi.

Konuşmasında görev yaptığı Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin, Türkiye ile olan ekonomik ve ticari ilişkileri hakkında da bilgiler veren Aşkın, şunları söyledi:

“Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti, ülkemizin Almanya’da en fazla ticaret yaptığı bölgelerin başında gelmekte. Türkiye’nin buraya olan ihracatı ve ithalatı Almanya’nın diğer eyaletlerine göre çok daha fazla. Ülke olarak ticari bağlamda bizim en güçlü ticaret partnerimiz bu eyalet diyebiliriz. Bu eyaleti özel yapan ise özellikle gıda sektörü. Bu eyalette 1 milyona yakın Türk vatandaşımız ikamet ediyor. Yani Almanya Federal Cumhuriyetinde yaşayan Türklerin nerdeyse üçte biri bu eyalette hayatını sürdürmekte. Burası nüfus yoğunluğunun da çok yüksek olduğu bir bölge Essen, Köln ve Düsseldorf gibi büyükşehirler birbirine çok yakın. Ankara veya İstanbul’da bir ilçeden diğer bir ilçeye gider gibi bir yakınlık söz konusu.”

GTB heyeti toplantıda ayrıca, Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU-NRW) Sezai Tatlı, GİMAT Başkanı Recai Kesimal ve Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüsamettin Karaman’la da görüşmelerde bulundular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.