Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’DEN GIDA ÜRETİCİLERİNE UR-GE PROJESİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) projesi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 22:14
Kaynak: İHA
GTB’DEN GIDA ÜRETİCİLERİNE UR-GE PROJESİ

Tarıma dayalı gıda sanayinde Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep’te, gıda üreticileri Ekonomi Bakanlığı UR-GE projesiyle, dünya pazarlarında ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket ederek sinerji oluşturacak.

Daha önce Antepfıstığı, Baharat, Bulgur ve Bakliyat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik UR-GE projelerini hayata kazandıran GTB, bu defa sektörün kapsamını daha da geniş tutarak, farklı meslek gruplarında yer alan tüm gıda üreticilerine yönelik düzenleyeceği UR-GE projesinin startını verdi.

GTB koordinasyonunda Ekonomi Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilecek olan ‘Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Sektörü UR-GE Projesi’ açılış toplantısı üretici firma temsilcilerinin katılımlarıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, daha önce 3 farklı meslek grubuna yönelik UR-GE projesi düzenlediklerini anımsatarak, 4. UR-GE projesini ise 29 firmanın yer aldığı gıda sektörüne yönelik hazırladıklarını ifade etti.

Bayram, düzenlenen UR-GE projeleri kapsamında, sınırlı sayıda firmayı ortak hedef ve ortak pazarlama faaliyetleri etrafında bir araya getirerek yurt dışı pazarlamada bir sinerji oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Strateko Ekonomik Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Koordinatörü Funda Suran ise toplantıda yaptığı konuşmada gıda üreticilerine UR-GE’nin amacı, firmalara sağladığı avantajlar ve kümelenmenin önemi hakkında bilgiler aktardı.

Programın dayanağının Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi hakkındaki tebliği olduğunu ifade eden Suran, buradaki amacın şirketlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik eğitim danışmanlık giderleri ile iş birliği kuruluşlarının proje bazlı giderlerinin desteklenmesi olduğunu söyledi.

Toplantının son bölümünde ise Türkiye ve dünya gıda ihracatı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.