Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO Başkanlarından 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:13
Kaynak: İHA
GTO Başkanlarından 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı

Yaşamını milletin bağımsızlığı, vatanın bölünmezliği, ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması uğruna mücadele etmeye adamış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında saygı ve özemle andıklarını kaydeden GTO Başkanları yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler:

“Aziz Atatürk’ün Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma mücadelesi, birlik ve beraberliğimizin korunması ilkesi dün olduğu gibi bugün de herkesin önceliğidir. Türk milletini birleştirerek, ülkemizi bağımsızlığa çıkaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ömrünü Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına adamış, kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren büyük bir komutan ve devlet adamıdır.

Atatürk; İstiklal Savaşı’nda bizi zafere taşıyan eşi bulunmaz bir komutan, dehası ile kendisine hayran bırakan bir devlet adamı, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisi olmasının yanı sıra çok iyi bir de ekonomistti. Milletini refaha kavuşturmak isteyen, bunun için gerekli reformları ve devrimleri hızlı bir şekilde hayata geçiren büyük bir liderdi. Atatürk, savaş meydanlarında askeri dehasıyla olduğu kadar ekonomik gelişme yönünde ortaya koyduğu vizyon ile de Türkiye’nin ufkunu açmıştır.

Atatürk; fikirleri, hayata geçirdiği eserler ve milletimize bıraktığı milli ve manevi değerler ile gönlümüzde ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk, yas ve ağıtlarla değil, medeniyetin zirvesine doğru yükselen bir Türkiye ile ruhu şad olacaktır. Bugün işadamlarımız dünyanın her yerinde ise, Türkiye her geçen gün daha ileri bir noktaya gelmekte ise Atatürk’ün “Tek bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak!” ilkesi milletimizde yankı buluyor demektir.

İş dünyası olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin koyduğu 2023 hedeflerini benimseyip, ülkemizin isminin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında yazdırmakta kararlıyız.

Hedeflerimize ulaşmamamız için içeriden ve dışarıdan önümüze engeller elbette dün olduğu gibi bugün de çıkarılacaktır. Ancak Türk halkı ve iş dünyası azim ve kararlığından ödün vermeden yoluna devam etmeyi her dönem bilmiştir. İş dünyası olarak ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı yenileyerek, ülkemizi daha güçlü, daha zengin bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyoruz.

Büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefler doğrultusunda ilerlemek aziz milletimizin her zaman ortak gayesi olmuş ve olmaya devam edecektir.

Çağdaş dünyanın değerleri, refah seviyesinin artırılması, ülkemiz ekonomisinin ve girişimcilik ruhunun güçlendirilmesi; bu ülkenin vazgeçemeyeceği hedefleridir.

Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle iş dünyası olarak; ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlığımızı bir kez daha vurguluyor, bir 10 Kasım’da daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını,  şehitlerimizi saygı, şükran ve minnet duygularımızla anıyor ve yüksek hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.