Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO meclisi toplandı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:18
Kaynak: İHA
GTO meclisi toplandı

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada önceden normal olarak algılanan şeylerin artık anormalleştiğini ve yeni normallerde yaşadıklarını belirterek, “Meclis toplantılarımız gibi pek çok organizasyonumuzu online olarak gerçekleştiriyoruz. Artık bu bizim normalimiz oldu. Bir arada, iç içe olduğumuz günleri çok özledik. Pandemi sürecinde pek çok yakınımızı, sevdiğimizi de kaybettik. Tek dileğimiz Covid-19 salgının biran önce bitmesi ve özlediğimiz, hasret kaldığımız hayatlarımıza geri dönebilmemiz.” dedi.

Geçtiğimiz ay içinde, Gaziantep’in yeni normallere uygun iki büyük organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyen Meclis Başkanı Teymur şunları söyledi:

“Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Yeni normallerimiz oldu, hayatımız değişti. Bu değişen normallerle de 2 büyük organizasyona ev sahipliği yaptık. GastroAntep Gastronomi Festivali’mizde yine dünyaca ünlü aşçılarımızı ve misafirlerimizi ağırladık. Belki bir arada olamadık, birlik ve beraberliğin verdiği coşkuyla gerçekleşemedi ama gönüllerimiz birdi.

Ülkemiz için oldukça büyük önem taşıyan bir festivale, Teknofest’e de ev sahipliği yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Böylesi önemli bir festivalin şehrimizde gerçekleşmiş olması çok büyük bir şans. Maalesef yine Covid-19 nedeniyle halkla iç içe gerçekleşen bir etkinlik olmadı ama halkımız evlerinden, bulundukları yerlerden Türk Yıldızları, SoloTürk ve Atak helikopterlerinin gösterilerini beğeniyle takip etti. Her iki organizasyonu da sosyal medya üzerinden takip ederek, desteklerini sundular. Bu iki festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”

YILDIRIM: REEL SEKTÖR VE EKONOMİ YÖNETİMİ BİRBİRİNİ ANLARSA HEDEFE ULAŞABİLİRİZ

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Program (YEP) hakkında değerlendirmelerde bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, YEP’te ana temaların yeni dengelenme, yeni normal ve yeni ekonomi olduğunu ifade etti.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de parasal genişleme adımlarının atıldığını, salgın sürecinde destek paketleri toplamının 494 milyar TL, kullandırılan kredilerin ise 267,4 milyar TL olduğunu belirten Başkan Yıldırım şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz 31 Ağustosta açıklanan 2.çeyrek verilerine göre ekonomimiz yüzde 9,9 daraldı. YEP’in iyi senaryosuna göre beklenti 2020 yılında yüzde 0,3 büyümek… Kötü senaryoya göre ise yüzde 1,5 daralma bekleniyor. Bu büyüme hedeflerine ulaşmak için ihracata, katma değerli üretime ve istihdama çok daha fazla yoğunlaşacağız dedi Sayın Bakan. Evet, çok doğru ekonomi yönetiminin de reel sektörün de odaklanması gereken noktalar bunlar. Bu hedefe ulaşmak da ancak reel sektör ve ekonomi yönetimi birbirini anlayarak hareket ederse mümkün olacaktır. Biz bu pandemi sürecinde üyelerimizin sesi olduk. Bilindiği üzere her platformda, her kademeye kadar dertlerimizi ve çözüm önerilerimizi ilettik. Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, TOBB Başkanımıza… İlettiğimiz sorunlar da çözüme kavuşana kadar takipçi olacağız. Devletimiz bizim sesimizi duyup, önümüzdeki taşların temizlenmesine destek verirse arzu edilen seviyeye rahatlıkla gelebiliriz.”

Meclis toplantısındaki konuşmasında GTO tarafından hayata geçirilecek Gaziantep Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi hakkında da konuşan Tuncay Yıldırım, projede gelinen nokta ve önümüzdeki süreçte yapılacaklarla ilgili Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Yıldırım, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisiyle ilgili “Bizim bu Akademi ile temel hedefimiz; dünyanın her yerine Gaziantep mutfağını bilen şefler yetiştirmek. Başka bir ifade ile dünyanın herhangi bir yerinde bir şef, Gaziantep mutfağını icra edecekse en büyük referansı bizden aldığı pasaport olacak. Mutfağımız tüm dünyada Akademimizde yetişmiş profesyoneller tarafından en doğru şekilde temsil edilsin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.