Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO Ortadoğu’ya Gaziantep Günleri ile açılacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’in barış sonrası süreçte bölgede söz sahibi olacağını belirterek, bölgede Gaziantep Günleri düzenleyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 08:43
Kaynak: İHA
GTO Ortadoğu’ya Gaziantep Günleri ile açılacak

GTO Şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Settar Konukoğlu’nun başkanlığında yapıldı.

Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan askerlerimize rahmet dileyen Konukoğlu, dualarının terörden arındırılmış güvenli bölgenin temini için savaşan askerlerimizle birlikte olduğunu söyledi.

Konukoğlu ülkenin gerek içte, gerekse dışta oynanan oyunlarla zorlu bir süreçten geçtiğini ve ekonomik anlamda da yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, “Ekonominin ivme kazanması için, bizlere de görevler düşüyor. Hepimizin her zamankinden daha çok çalışması, üretmesi ve istihdama katkıda bulunması gerekiyor” dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ise meclis toplantısında yaptığı konuşmada referandum sürecinin demokratik bir ortamda gerçekleşerek, tüm milletimizin yararına olacak şekilde sonuçlanmasını ve gündemin artık ekonomi olmasını dilediklerini söyledi.

Türkiye’nin Ocak ayında gösterdiği ihracat performansı ile kredi derecelendirme kuruluşlarına en güzel cevabı verdiğini belirten Hıdıroğlu, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının objektiflikten uzak bir şekilde karar verdiklerini artık hepimiz biliyoruz. Reyting kuruluşları Türkiye’nin yaşadıkları karşısında aceleci ve agresif davrandı. İhracat performansımızla bu kuruluşlara güzel bir cevap verdik. Bir başka güzel cevabı da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla TOBB koordinasyonunda başlayan Milli İstihdam Seferberliği ile vereceğiz” dedi.

Milli istihdam seferberliğine herkesin sağduyu ile yaklaşması gerektiğine vurgu yapan Hıdıroğlu, 17 bin üyemizi, Kamu ve özel sektör işbirliğiyle işsizliğin azaltılması, iç ticaretin canlandırılmasını hedefleyen bu seferberliğe destek olmaya davet ettiklerini ifade etti.

Hıdıroğlu, “Gaziantep bugün en fazla istihdam sağlayan 9.il. İnanıyorum ki bu seferberlikten en üst sıralarda yer alarak başarıya ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Irak ile karşılıklı ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek adına “Gaziantep Günleri” düzenleyeceklerini söyleyen Hıdıroğlu, “Gaziantep’in barış sonrası süreçte bölgede söz sahibi olacağına inanıyoruz. Bölgenin yeniden inşasında ve temel ihtiyaçların karşılanması noktasında var olan potansiyelimizi kullanmalıyız. Bunun için de işe şimdiden çalışmalara başlamalıyız. Bu kapsamda Erbil Ofisimiz koordinatörlüğünde ve Erbil Ticaret Odası işbirliğinde Erbil’de Gaziantep ürünlerini tanıtacak, iş potansiyelini gösterecek Gaziantep Günleri düzenlemeyi planlıyoruz. Hedefimiz bu organizasyonu Amman ve Katar’a da taşımak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.