Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO ÜYELERİNE UZAKTAN ÜCRETSİZ EĞİTİM

ODTÜ’nün yürüttüğü ve Gaziantep Ticaret Odası’nın çözüm ortağı olduğu e-öğretim projesi Bilge-İş kapsamında GTO üyesi işverenler ile çalışanları e-eğitimlerden ücretsiz yararlanabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 15:12
Kaynak: İHA
GTO ÜYELERİNE UZAKTAN ÜCRETSİZ EĞİTİM

GTO Başkanı Hıdıroğlu proje ile ilgili “Üyemiz zaman yetersizliği nedeniyle Odamızda düzenlediğimiz bir eğitim programına katılamayabilir ama biz e-öğretim yoluyla bu hizmeti onların ayağına götürüyoruz” dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Oda üyesi işverenlerin ve çalışanlarının açık üniversite modelinde olduğu gibi evlerinden ya da işyerlerinden bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları aracılığıyla eğitim alabileceklerini belirterek, “BİLGE-İŞ Projesi, KOBİ’lerin insan kaynağının güçlendirilmesi yoluyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

GTO BAŞKANI HIDIROĞLU “EĞİTİMİ ÜYENİN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”

“E-öğretim” olarak adlandırılan uzaktan eğitim modelinin, dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla uygulandığına dikkat çeken GTO Başkanı Hıdıroğlu, “GTO olarak üyelerimize verdiğimiz hizmetleri, bilim ve teknolojinin sunduğu imkânlar doğrultusunda yeniden şekillendiriyor ve çeşitlendiriyoruz. Günümüzde zaman çok değerli. Üyemiz vakit ayırıp Odamızda düzenlediğimiz bir eğitim programına katılamayabilir ama biz E-öğretim yoluyla bu hizmeti onların ayağına götürüyoruz. E-öğretimin en iyi yönlerinden biri zaman ve mekân sınırını ortadan kaldırmasıdır” dedi.

E-öğretimin çok sayıda insana ulaşarak fırsat eşitliği sağladığının altını çizen Hıdıroğlu, “Üyelerimizin sektörlerindeki gelişmeleri takibi ve bilgilenmesi rekabette geri düşmemek adına büyük önem taşıyor. Ayrıca üyelerimiz ve çalışanları dersleri tamamlandıklarında başarılı çalışmalara imza atan ODTÜ’den sertifika alacaklar. Bu proje Gaziantep başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir’de de uygulanmaktadır” dedi.

Girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli işgücünün oluşturulması ve kalkınma için eğitimin şart olduğunu ifade eden Hıdıroğlu, “Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde klasik bir eğitim modeliyle insan kaynaklarımızı geliştiremeyiz. Bilimin ve teknolojinin sunduğu imkânları eğitim alanında mutlaka kullanmalı ve hayat boyu öğrenmeyi desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.