Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO’dan Katar ile Ekonomik İşbirliği Çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 10:48
Kaynak: İHA
GTO’dan Katar ile Ekonomik İşbirliği  Çağrısı

Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı’nda Gaziantep iş dünyasını Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet temsil etti.

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri M. Sami Akay, Hüseyin Özgüler, Kamil Tosun ve Bülent Evyapan’dan oluşan Heyet, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Katar Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Katar’lı işadamları ile görüşme yaparak, Gaziantep’in sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgilendirme yaptılar.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Expo Turkey by Qatar Fuarı kapsamında düzenlenen Türk-Katar İş Zirvesinin iki ülke arasındaki ticaret hacmini attırma bakımından önemli bir buluşma olduğunu ve verimli geçtiğini söyledi.

Katar temasları kapsamında ziyaretlerin yanı sıra ikili görüşmeler de gerçekleştirerek Gaziantep’in ekonomik yapısı ile ilgili Katar’lı işadamı ve yatırımcılara bilgi verdiklerini vurgulayan GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu “ Fuar kapsamında yedi ana sektörde ikili görüşmeler yapıldı. Türkiye-Katar arasındaki ilişkiler son yıllarda çok önemli bir noktaya gelmiş bulunuyor. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Çünkü geliştirilmesi gereken önemli bir potansiyel var. Gaziantepli firmalarımız bu potansiyeli iyi değerlendirmeli” dedi.

Katar programı dönüşü sonrası ülkedeki iş ve yatırım fırsatlarını değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, aynı zamanda Katar’lı işadamlarını yatırım için Gaziantep’e davet ettiklerini dile getirdi.

GTO Başkanı Hıdıroğlu “Katar’ın ekonomik potansiyeli, önemli girişimci ruhuna sahip Gaziantep’le birleştiğinde ortaya çok önemli fırsatlar çıkacak. GTO olarak Gaziantep’in özellikle körfez bölgesiyle ticari ilişkilerini arttırması için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek istediğimiz körfez ülkelerinin başında Katar geliyor. Çünkü Katar dünyanın en yüksek kişi başı milli gelirine sahip ülkesi. Doğal kaynağı zengin olan bir ülke. Gaziantep’li firmaların Katar’daki fırsatları keşfetmesi çok önemli. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde Katar temasları bir hayli verimli geçti. Bundan sonraki süreçte Gaziantep’in ekonomik potansiyelini yerinde görmek üzere Katar’lı yetkilier ve işadamları ilimizi ziyaret edecek. Bu adımların somut işbirliklerine dönmesi için girişimlerimiz devam edecektir. ” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.