Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül, Aktopraklılardan 'Evet' sözü aldı

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2017 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 22:30
Kaynak: İHA
Gül, Aktopraklılardan 'Evet' sözü aldı

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte 16 Nisan referandumu öncesi Aktoprak Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Halka yeni sistem ve değişecek Anayasa maddelerine ilişkin bilgi veren Milletvekili Gül, mahalle sakinlerinden 'evet' sözü aldı.

16 Nisan tarihindeki referandum öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, her fırsatta vatandaşla bir araya gelmeye devam ediyor. Milletvekili Abdulhamit Gül; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur ve parti teşkilatıyla birlikte Aktoprak Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye'de istikrarın devam etmesi gerektiğini dile getirerek, "Memleketin nasıl yönetileceğine karar vereceği bir sürece girdik. Ülkemizin geleceğini oylayacağız. Bu değişimde kimseye oy vermiyoruz. Kimseyi seçmiyoruz. Geleceğimizin daha düzgün dizayn edilmesi için 'evet' mi 'hayır' mı diyoruz. Yapılacak referandumda 'evet' çıkmasıyla çift başlılık ortadan kalkacak. Geçmiş dönemlerde koalisyon hükümeti kuruluyor, bir yıl geçmeden hükümet dağılıyordu. Bu ülke bundan sonra bu süreci ne kaldırabilir ne de bu süreç yürütülebilir. En iyisi halk tarafından seçilen partili cumhurbaşkanının bu konuda tek yetkili olmasıdır. Böylece siyaset işini yapıp bürokrasi daha etkin bir hale gelecektir" dedi.

BU SİSTEM İSTİKRAR GETİRİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Türkiye'nin önündeki bentlerin yıkılması için referandumda "evet" denilmesi gerektiğini kaydederek, "Türkiye'de ortalama 1 buçuk yılda bir hükümet değişiyor. Dolayısıyla bu koalisyonlar bizim gelişmemizi engelliyor. Bu yeni sistem bize her 5 yılda hükümetin ve meclisin yenilendiği bir istikrarı getiriyor. Zaten yakın siyasi tarihimize baktığımızda ne zaman iktidar olduysak o zaman büyüdük. Koalisyon dönemkileri istikrarsız ve darbeleri getirmiştir, koalisyon dönemleri küçülme dönemleridir. Her 10 yılda bir darbe oluyordu, her darbe bizi 20 yıl geriye götürüyordu. İlk kez 15 Temmuzda bu tersine döndü ama 15 Temmuz'a kadar her darbe başarılı oldu. İstikrar için koalisyonlardan kurtulmak için yeni sisteme geçmemiz gerek" diye konuştu.

16 NİSAN'DA 'EVET' DEMEK, DARBECİLERE KARŞI ÇIKMAKTIR

Aktoprak Mahalle sakinlerine seslenen AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunun Türkiye'nin güçlenmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak "Önümüzdeki Pazar günü Türkiye'nin geleceğini sizlerin oylarınız, kararınız belirleyecek. Görüyorum ki sizler Türkiye'nin mevcut sisteminden çok çekmişsiniz. Türkiye'nin güçlenmesi için çok önemli bir fırsatı ele geçirdik. Türkiye'nin istikrarının kalıcı olması için çok önemli bir fırsat var önümüzde. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok önemli işler yaptı. 16 Nisan'da 'evet' demek, 15 Temmuz'da darbecilere karşı çıkmakla aynı anlamı taşıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.