Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül: "Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz"

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Suriye sınırında inceleme yaparak, "Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 19:00
Kaynak: İHA
Gül: "Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz"

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, TSK’nın ülke sınırlarının korumak amacıyla DAEŞ’e yönelik olarak düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 4’üncü gününde sınır hattında incelemede bulundu.

Daha önce düşen roketleri de incelediğini belirten Abdülhamit Gül, Türk askerinin Kurban Bayramı'nı Cerablus'ta geçireceğini söyledi. Karkamış'ın son durum ve Cerablus'a yapılan operasyon hakkında da bilgi alan Gül, "Fırat kalkanı operasyonu başarı ile sürdürülüyor. Karkamış’tan ayrılan vatandaşlar tekrar şehirlerine imiz sükunet ve huzur içerisinde. Başbakanımızın da açıkladığı üzere, Suriye’deki toprak bütünlüğünün korunması bizim en önemli yaklaşımımızdır. Asla bir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü bölgemiz için de, ülkemiz için de dünya için de önemlidir bu bütünlüğü korumak Türkiye için gerçekten önemli bir yaklaşımdır. Bizim buradaki asıl meselemiz Karkamış’a düşen roketler, vatandaşımızı tehdit eden silahlar ortadan kalkmasıdır. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak için yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan vatandaşlarımız da çok memnun. İnşallah Mehmetçiklerimiz de sağ salim yurdumuza döneceklerdir. Hepsine Allah’tan başarılar diliyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı sıcak yemek ve her türlü teçhizat konusunda gerekeni yapıyor. İnsani yardım koridoru da açıldı. Mayınlar temizlenerek insani yardım götürülmesi konusunda her türlü çalışma yapıldı. Çocuklarımızın oyuncaklarına kadar Carablus’a ulaştı. Bayramı da Carablus’ta geçirmeyi düşünüyoruz. Bu bir askeri operasyondur o konuda gerekli açıklamayı yetkililerimiz yapacaklardır. Yeni bebekler, Ümran bebekler ölmesin yüreklerimiz dağlanmasın diye bu çalışmalar sürdürülüyor. İnsani yardımlar artarak devam edecektir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.