Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül, Yeni Anayasayı anlattı

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, yeni anayasanın ülke yönetimini doğrudan halkın iradesine açtığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:36
Kaynak: İHA
Gül, Yeni Anayasayı anlattı

 Gül, “Artık vesayet dönemleri ve halkın seçtiklerinin üzerindeki diğer kuvvetlerin baskısı sona erecek. Halkın doğrudan seçeceği Cumhurbaşkanının kuracağı hükümetle kendi kendini yönetecek” dedi.

Gaziantep Büyükşehir  Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, OSB Başkanı Deniz Köken, AK Parti İl başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ve ak parti yöneticileri ile birlikte Gaziantep Organize Sanayinde faaliyet gösteren Çelikaslan Tekstili ziyaret eden Abdülhamit Gül çalışanlarla öğle yemeği yedi.

Miting havasında geçen toplantının açılışında konuşan Çelikaslan Teksil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Çelikaslan, 1995 yılında kurulan firmalarının pamuk, modal, viskon gibi doğal elyaflar ve polyester, akrilik gibi yapay elyaflardan iplik ürettiğini, ürettikleri ipliklerin LC Waikiki, Zara, HM, Cotton, Mango, de facto, Next gibi markalar tarafından kullanıldığını belirterek, “Ülke ekonomisine katkı sağlamak için sürekli çalışan bir firmayız. Sayın cumhurbaşkanımızın slogan haline gelmiş sözünü ilke edinen bir şirket olarak ‘durmak yok yola devam’ diyerek yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bizler ekonomiye katkı dağlayan insanlar olarak istikrarın çok önemli olduğuna inanıyor ve istikrarın her alanda olması gerektiğini biliyoruz” dedi.

Çelikaslan, istikrarın bir şirket için önemli olduğu kadar bir devlet için de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “16 Nisan'da yapılacak olan referandumu önemsiyoruz ve ülkemizin gerek Siyasal gerek ekonomik ve gerekse toplumsal geleceği için önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Ülkemizin geleceğini, ülkemizin yönetim sistemini hayati derecede etkileyecek bu referandumda en çok arzuladığım şey insanların evet derken neden evet dediklerini hayır derken neden hayır dediklerini bilmelidir” diye konuştu.

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül de, yeni Anayasa’nın yönetimdeki iki başlılığı ortadan kaldıran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirerek Türkiye’yi darbeler ve krizler ortamından kurtararak şaha kaldıracağını söyledi. 1876 yılından bu yana ülkemizde Anayasalar olduğunu ancak şimdiye kadar halkın direk olarak iradesini yansıtamadığını, referanduma sunulan yeni Anayasa ile artık halkın doğrudan kendisini yönetecek erki seçeceğine dikkat çeken Gül, “Bu süreçten sonra artık, halkın iradesi üzerinde bir güç ve vesayet olmayacak. Meclis işini yapacak, yürütme işini yapacak. Yargı da işini” dişe konuştu.

Türkiye siyasetinin merkezindeki kavgada bir tarafta “Sandıktan çıkanlar yönetecek” diyenler, diğer tarafta ise “Hayır, sandıktan çıksa da biz yöneteceğiz” diyenlerin olduğunu söyleyen Gül, “Bugünkü korkunun temelinde artık iradenin tam anlamıyla milletin eline geçecek olmasından duyulan panik var. Sadece buradakiler değil, üst akılları da ayakta. Ta Almanya’nın devlet kanalına varana kadar geniş bir hayır cephesi var ama halkımızın gücü karşısında kimse duramayacak. Yeni sistem ülkemizin daha iyi yönetilmesini ve şaha kalkmasını sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.