Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül’den Çanakkale Zaferi kutlama mesajı

AK Parti Genel Sekreteri, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, 18 Mart şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:07
Kaynak: İHA
Gül’den Çanakkale Zaferi kutlama mesajı

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşlarının, yaşanan tüm imkansızlıklarına rağmen binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, namusu bildiği bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediği, harp sahasında hasmından dahi esirgemediği merhameti ile tüm insanlığa emsal olacak şekilde ortaya koyduğu bir zafer olduğunu söyledi.

Milletvekili Gül mesajında, “Milli şairimiz Mehmet Akif’in deyimiyle Çanakkale Savaşlarında verilen bu olağanüstü mücadele “Tarihe sığmayacak kadar büyük”tür. İstanbul’dan, Halep’ten, Diyarbakır’dan, Yemen’den, Gaziantep’ten, Musul’dan, Gümülcine’den kısacası Osmanlı coğrafyasının her köşesinden gelen vatan evlatlarının yan yana savaştığı ve 253 bininin şehadet şerbetini içtiği Çanakkale, bugünün Türkiye’si için de bir önemli bir kardeşlik sembolüdür.Merhum şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın da ifadesiyle “Çanakkale, Türkiye'nin ön sözüdür. Bizler için bu zafer, sadece tarihimize ait olan bir başarı hikayesi değil, halen sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de ilham kaynaklarının başında gelmektedir. 'Çanakkale geçilmez' dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu vatana, bugün de yarın da aynı şuurla sahip çıkılacağının da güvencesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle ikinci kurtuluş savaşını verdiğimiz bu günlerde, Çanakkale ruhu bizler için adeta bir deniz feneri, bir yol gösterici konumundadır. O gün nasıl ki yedi düvele karşı verilen mücadele, iman ve şuur ile başarıyla neticelendiyse, bugün de ülkemiz pek çok farklı unsurla devam ettirdiği mücadelesinde inşallah muvaffak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.