Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül'den, "Denize dökeriz" sözlerine sert tepki

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un 'denize dökeriz' yönündeki söylemlerine sert tepki göstererek, "Bizim yedi sülalemiz bu ülke için şehit düştü. Neyi denize döküyorsun" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2017 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 23:33
Kaynak: İHA
Gül'den, "Denize dökeriz" sözlerine sert tepki

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci Aktif Yaşam Merkezi ve Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen yaşlılara saygı yemeğinde yaklaşık 600 yaşlıyla bir araya geldi.

"EVETÇİLERİ DENİZE DÖKERİZ" SÖZÜNE TEPKİ

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un, "Evet çıkarsa sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" sözlerine sert tepki gösterdi. Bozkurt, "Evet oranı arttıkça bunlar halka hakaret etmeye başladı. Çıkmış bir CHP’li evetçilerin yedi sülalesini denize dökeriz diyor. Sen kimi denize döküyorsun. Bizim yedi sülalemiz bu vatan için düşmana karşı savaşarak şehit düştü. Biz bu nefret dilini düzelteceğiz" dedi.

"YAŞLILAR BU ÜLKENİN MEDAR-I İFTARIDIR"

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, yaşlıların bu ülkenin medar-ı iftarı olduğunu söyleyerek, yaşlıların yetiştirdiği büyük evlatlarla bu ülkeye en kalıcı eserlerin bırakıldığını ifade etti. Gül, "Her insan yaşar ve ölür. Ama geriye bıraktığı eserler kalır. Hangi eseri bırakmışsa o kişi o hayırıyla anılır. Sizlerin de yapmış olduğu güzel eserler, yetiştirdiğiniz evlatlar bu ülkeye ne kadar katkı sunarsa o kadar sizlerin de sevap hanesine o kadar sevap yazılacak. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır. ’Gerçekten eli öpülesi annelerimiz, büyüklerimizin hayır duasını almak birçok şeyden daha çok kıymetli ve değerlidir. Rabbim sizlere sağlıklı, huzurlu ve bereketli ömürler versin" şeklinde konuştu.

"BATI MEDENİYETİ İNSANI MERKEZE KOYAMADI"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, 300 yıllık batı medeniyetinin bilim ve teknolojide ilerlediğini, ancak insanı yaşamın merkezine koyamadığını söyledi. Salonda bulunan yaşlılara tek tek karanfil dağıtan Şahin, "Dünyanın huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu şu dönemlerde bu tür paylaşımlar bizim için çok önemli. Bizim medeniyetimiz bize diğer medeniyetlerden farklı olduğunu bize gösteriyor. 300 yıllık batı medeniyeti bilimde ve teknolojide ilerlerdi. Ama insanı merkeze koyamadı, yaşlının hatırını gönlünü soramadı. Bu yalnızlık bizi bireyselleştirdi, bireysellik huzursuzlaştırdı. Oysa çok güzel bir söz var; yalnızlık Allah'a mahsustur. Hepimiz sosyal bir varlığız. Bize düşen şey asla bu değerleri kaybetmemek. Bu değerleri kaybedersek hiç bir şey kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Bu hayatın bir sınav olduğunu ifade eden Şahin, esas sınavın ahirette olduğunu ve insanların buna göre yaşamaları gerektiğini söyledi. Büyükleri daha çok dinleyip daha çok hayır dualarını alarak hizmet yolculuğunu tamamlayacaklarını vurgulayan Şahin, "Gün geçip ömür bittiğinde hep birlikte hayat sınavını da geçerek yüce Mevlam birlikte bizi Cennet’in de buluşturmayı nasip etsin inşallah" diye konuştu.

Konuşmaların ardından programın önem ve anlamına dair çiçek takdimleri yapıldı. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.