Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNCEL DİYORKİ: ŞEHİR HAYATI OBEZİTEYE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 02:23
Kaynak: İHA
GÜNCEL DİYORKİ: ŞEHİR HAYATI OBEZİTEYE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Obezite ile mücadele önce şehir hayatı ile başlar. Memlekette iş yaşamı, trafik, sağlıksız beslenme, sosyal yalnızlaşma, her türlü stres kaynağı ve depresyonun, başta kalp ve sinir sistemiyle ilgili hastalıklar olmak üzere tüm organlarımızı etkilediğini söyleyebiliriz.

Gaziantep’te obezite yayılmakta ve çok pahalı ameliyatlar gerektirdiği için, özellikle özel hastanelerin iştahını açmaktadır.

Ve kesinlikle uzak kalamadığımız çok sayıda elektronik cihazın apayrı bir elektromanyetik kirlilik yarattığı güncel bir gerçek olarak karşımızda. Ve bu kirlilik alerji, uykusuzluk, yorgunluk, baş ağrısı gibi sağlık sorunları ortaya çıkarabiliyor. Bugün sağlık ve elektromanyetik kirlilik arasındaki ilişkiyi inkar etmemiz mümkün değil.

Gaziantep’te ki yeşil alanlar tükenmeye yüz tutmuş durumda. Gaziantep adeta oksijensiz bırakılıyor. Yaz günlerinde yaşanılan sıcaklarda yeşil alanların yokluğu ve çarpık yapılaşmanın büyük etkisi var. O nedenle yeşil alanlar çoğaltılmalı.

Sağlıklı yaşam için yeşilliği korunmuş büyük alanlar olmalı ve vatandaş doğayla daha fazla buluşmalı. Yoksa vatandaşı milyarlarca liraya yapılan obezite ameliyatlarına mecbur bırakırsınız. Hem insan sağlığı için yapılan etkinlikler belli gün ve aralıklara sıkıştırılmamalı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.