Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNCEL DİYORKİ: ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 23:32
Kaynak: İHA
GÜNCEL DİYORKİ: ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK

Şehrin birçok tesisleri üzerinden sağlanan rantlar nedeniyle, fırsat eşitliğinin sağlandığı bir anlayışın, bir bilincin oturtulması gerek. Özellikle mantar gibi türeyen yeşil alanlar içindeki kafeler.

Gelecek kuşaklara bırakılacak, güzel, yaşanabilir bir şehir bırakılması konusunda, Fatma Şahin’e büyük sorumluluk düşmektedir, üstesinden gelmesi gerekmektedir.

Sahibi olduğumuz bu güzelim şehri, elbirliğiyle kendinden söz ettirecek, övünmemizi sağlayacak, insanımızın ihtiyaçlarını karşılayacak eserler, mekânlar ortaya çıkarmalı ve koruma adına herkes gücünün yettiğince, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir.

Şehrimizdeki kalan yeşil alanlarımızı AVM'ler, rezidanslar ve diğer gereksiz projeler için katledilmesine göz yummayın, parklarımızı geri alın..

Kentsel dönüşüme günümüzde maalesef sadece inşaat ve müteahhit unsurları şeklinde bakılıyor. İşin diğer taraflarına bakılmıyor. Bu işin kültürü var, medeniyeti var, örf ve adetleri var. Bunlar bir toplum için son derece önemli unsurlar ve bir anlamda toplumun olmazsa olmazları. Aksi takdirde toplumun dinamikleri yok edilir..

Kentleri yalnızca “yaşamın idame ettirildiği” alanlar olarak görüp onların cansız bir varlık olduğuna inanmak şehirlerin tarihsel rolünü fazlaca hafife almak demektir. Zira kitlelere ruh veren onları harekete geçiren, kentlerdir. Her yenilik şehirlerde başladığı gibi her yenileşme hareketi yine başladığı yerde başarıya ulaşır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.