Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNCEL DİYORKİ: SICAKLARDA UZMANLAR UYARIYOR

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2017 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 14:34
Kaynak: İHA
GÜNCEL DİYORKİ: SICAKLARDA UZMANLAR UYARIYOR

Aşırı sıcakların iyice baş gösterdiği yaz dönemi, gerekli önlemler alınmazsa hastalıklar peşi peşine gelir. Sıcakla birlikte artan nem de, kan basıncını olumsuz etkileyerek, kişinin yaşamını tehdit edebiliyor. Artan terleme ile birlikte su ve mineral kaybı sonucu, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri baş gösteriyor. Zaten kronik bir rahatsızlığı olan bireylerin ise sağlıklarına ekstra özen göstermesi gerekiyor.

Uzmanların ikazlarına kulak vermek yapılması ve yapılmaması gerekenlere uymak lazım.

  • Hava sıcaklığı ve nemin en yüksek olduğu 11:00 ile 15:00 saatleri arasında kapalı ve serin mekanlarda kalmaya özen gösterilmesi gerekiyor. Diyabet ve hipertansiyon hastalarının Sabah erken saatlerde ya da akşamüstü güneş ışınlarının eğik geldiği zamanlarda güneşlenmeleri ve bunu 20-30 dakika gibi kısa sürelerle sınırlamaları gerekmektedir.
  • Özellikle hipertansiyon hastaları gün içinde mutlaka şapka ile başlarını korumalı ve tercihen güneşlenirken bile ince bir giysi giymelidir. Şiddetli baş ağrısı hissedilmesi durumunda dikkatli olunmalı, tansiyon ölçümleri yapılmalıdır.
  • Vücudun sıvı dengesinin korunabilmesi için aşırı terlemeyle kaybedilen sıvının tekrar kazanılması çok önemlidir. Bu nedenle günde 2 - 2,5 litre su tüketilmesi gerekmektedir. Su dışında sıvı alımının karşılanmasında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.