Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNCEL DİYORKİ: TRAFİKTE SAYGI

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 01:56
Kaynak: İHA
GÜNCEL DİYORKİ: TRAFİKTE SAYGI

Sağlıklı düşündüğümüz taktirde trafik kuralları çok basittir. Öncelikle kendinize saygılıysanız, başkasının haklarına da saygılı olacağınız için kurallara uyarsınız.

Günümüzde bir çok trafik canavarının yaptığı gibi, kelle koltukta araç sürerek başkalarının yaşamını da tehlikeye atmazsınız.

Direksiyon başına geçtiği zaman canavarlaşan kişilere karşı her zaman dikkatli olmalıyız. Hız yapmaktan ve başkalarının hakkını gasp yapmaktan vazgeçtiğimiz zaman biz bu trafiği öğrenmiş olacağız.

Tabi ki trafik kurallarına uyma kültürü yalnız eğitimle olmaz. Bu konuda alt yapının da yeterli olması gerekir. Yollardan, kaldırımlara kadar her şey kuralına uygun yapılmalıdır. Kaldırımın tam ortasına reklam panosu yapmamalı ve elektrik direği dikmemeliyiz.

Vatandaş olarak bizlerde kurallara uymayı sevmediğimiz için, Türkiye’de trafik kazalarında her yıl binlerce yurdum insanı yaşamını yitirmekte, on binlerce insanımızda çeşitli şekilde sakat kalmaktadır.

Trafik kurallarına uymalıyız ve trafikte saygılı olmalıyız. Önce kendimize ve sonrada karşımıza saygı göstermeyi öğrenmeliyiz.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.