Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündem yine Suriyeliler

İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, haftalık basın toplantısını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:56
Kaynak: İHA
Gündem yine Suriyeliler

Sözlerine Pazar günü yapışan kongrede başkan seçilen Hayri Sucu’yu tebrik ederek başlayan Hocaoğlu, her zaman olduğu gizi sözü şehitler üzerinden yine Suriyelilere getirdi.

Şehitlerin mezarlıklarda sessiz sedasız defnedilmesi yerine her törenin Demokrasi Meydanı’nda geniş bir katılımla yapılmasını öneren Hocaoğlu,, “Şehitlerimiz bir bir mezara gönderiyoruz. Ancak kentimizde sayısını resmi olarak belirlemenin mümkün olmadığı kadar Suriye’den gelen var. Bunların hiçbirini mezarlıkta göremiyoruz. Ancak kafelerde onlardan geçilmiyor, önümüz yaz geliyor, parklarda onlardan yer bulamıyoruz. Şehrimizde 250 civarında Suriyelilere yardım için kurulmuş dernek var; bunların temsilcilerini de Şehit Cenazelerinde göremiyoruz. Demokrasi Meydanı’ndan kaldırılsın ki; bu zatı muhteremler, Suriye için ölen şehide bu halk nasıl sahip çıkıyor görsünler ve bu ülke için kirli planlarını asla hayata geçiremeyeceklerini anlasınlar. Sayın Valimizden talebimiz, Gaziantep’te Suriyelilere yardım yapmak adı altında faaliyet gösteren dernek ve kuruluşları, bu kuruluşların menşeini açıklasın. Görelim, Gaziantep’te Suriyelileri bu kadar seven, ancak ülkelerine hiçbirini kabul etmeyen, bizim şehidimizin törenine katılma gereği dahi duyman yardım severler kim?” dedi.

KORKUT KÜÇÜKCAN’I UNUTTURMAYALIM

Türkiye’nin en büyüğü olduğu iddia edilen cami inşaatının iskelesi altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisi rahmetli Korkut Küçükcan’ı unutturmayacağını hatırlata Av. Hocaoğlu, “Bazı kesimler bunu nahoş yorumlarla baltalamaya çalışıyor. Ancak şunu herkes bilsin ki rahmetli Korkut Küçükcan’ın ailesi beni tekit etmediği sürece bu konunun peşini bırakmayacağım. Bilirkişi raporu açıklandı. Ulusal basında yer aldı. Herkes, Gaziantep’te yaşanan hukuk dramını izledi. Sayın Tahmazoğlu’nun ifadesi dahi yok. Bir açıklama yapmıyor. Fakat kullanılması yasak iskele tahtaları belediye tarafından ihaleye çıkarılıyor. Kimin malını kim ne sıfatla satıyor. Basın takip etmese, rahmetli Korkut Küçükcan’ı suçlu çıkaracaklar. Yaptığınız, hayır ve yardımlara amenna teşekkür ederiz. Ancak bu yardımlar, sizin yanlışlarınızı hukuksuzluklarınızı, günahlarınızı örtmez. En azından çık, sayın Cumhur Başkanının yaptığı gibi, ben kandırıldım halkımdan özür dilerim dediği gibi özür dile. Bu erdemi göster. Senin emrinde olan, sözde yetkili, ama tüm ipleri senin elinde olan memurları suçlama. Yanlışı yanlış ile örtme. Ben de sana teşekkür etme olgunluğunu göstereyim” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.