Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneydoğu’da sanayinin çarkları hızlandı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Deniz Köken, "Sınırımızın öbür tarafında savaş devam ederken, kimseyi işten çıkarmadık. Durmaksızın üretiyoruz, yeni fabrikalar da açılacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:42
Kaynak: İHA
Güneydoğu’da sanayinin çarkları hızlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ocak ayında başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki iktisadi hareketlilik de dikkat çekiyor. Bölgeden yapılan ihracat kayda değer şekilde artıyor. Böylece operasyonun bölge illerini olumsuz etkilemediği de ortaya çıktı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 2018 yılının Ocak ayında, 2017’nin aynı ayına oranla yüzde 6,3’lük artışla, 682 milyon 909 bin dolarlık ihracata imza attı. Şubatta da ihracat, yüzde 5,9 artarak 707 milyon 584 bin doları buldu.

Bölgenin en önemli üretim üssü konumundaki Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, durmaksızın üretime devam ettiklerini söyledi.

Deniz Köken, “Bölgemizde şu anda bin civarında fabrika var, bu sayıya 500 fabrika daha eklenecek. Yer tahsisleri yapıldı. Şu anda 177’nin üzerinde ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Bu kadar sıkıntı varken, 5 yıldır sınırımızın öbür tarafında savaş devam ederken, kimseyi işten çıkarmadık. Kapanan fabrikamız olmadı, hatta yenileriyle birlikte üretim ve istihdamımız da artacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.