Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNSİFED'den referandum sonrası değerlendirme

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 13:04
Kaynak: İHA
GÜNSİFED'den referandum sonrası değerlendirme

Güneydoğu Sanayici ve İş adamları Federasyonu (GÜNSİFED) Başkanı Mesut İşsever, Türkiye'nin güven ve istikrarın devamı için sandıkta 'evet dediğini ifade ederek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin Türkiye'yi siyasi denetim altına alma kararı vermesini değerlendirdi.

İşsever, referandum sonrası önceliğin tekrar ekonomiye verilmesiyle ülkenin kalkınma sürecinde uluslararası doğrudan yatırım akışının devamının büyük önem taşıdığını vurguladı. İşsever, Anayasa değişikliği için gerçekleşen halk oylamasında "Evet" sonucunun çıkması ardından piyasaların ilk tepkisinin dövizde görüldüğünü ve dövizdeki düşüşün piyasaları rahatlatacağını kaydetti.

"Yeni sisteminin sağladığı istikrar ve güven ile yatırımlar hızlanacak. Böylece hem üretim, hem istihdam hem de ihracatımız artacak" diyen İşsever, "İhracatımızda 'Atılım Yılı' ilan ettiğimiz 2017, aynı zamanda Türkiye'nin de atılım yılı olacak. 2023 hedeflerimize daha emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

İşsever, Türkiye'nin değişim için 'evet' kararı aldığını ve bu değişimle gelecek yılların Türkiye'sinin daha güçlü olacağını belirterek, "Türkiye'nin kabuğunu kırabilmesi için değişime gitmesi gerekiyordu. O da 16 Nisan'da gerçekleştirildi. Çıkan sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Geçen seneye göre iyi yerdeyiz. 2017 yılı Türkiye için her anlamda iyileşme ve atılım yılı olacak. Bu da 2023 hedeflerimize daha kolay ulaşacağımız anlamına geliyor" ifadelerini kullanan İşsever, Referandum sonuçlarının ardından ilk olumlu sonucun döviz cephesinden geldiğini ifade ederek, "Bu sonuçlar iş dünyamız adına umut vericidir. Dövizin dengeli olması iş dünyasının çalışmalarını kolaylaştıracaktır. Gelecekten umutluyuz, bu umudumuz daha artacaktır" diye konuştu.

AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİNİN TÜRKİYE İÇİN ALDIĞI SİYASİ KARAR

İşsever, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin Türkiye için aldığı siyasi kararı da değerlendirerek, "Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin Türkiye'nin siyasi denetim altına alınmasına yönelik bu kararının rasyonel hiçbir dayanağının olmadığını ve Avrupa Birliğinin vizyonu ve misyonu gereği temsil etmesi gereken değerlerle ters düştüğünü düşünüyorum. Bu bağlamda, AB ile Türkiye arasında yapıcı bir diyalog ortamı oluşturulması için bu kararın tekrar gözden geçirileceğini temenni ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.