Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gür: “Vatanınızı, özleminizi kalbinizden hiç eksik etmeyin”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 2016 – 2017 eğitim-öğretim yılında Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında burs imkânından faydalanan 175 Suriyeli öğrenciyle Seyirtepe Eğitim ve Uygulama Merkezinde biraraya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2017 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:59
Kaynak: İHA
Gür: “Vatanınızı, özleminizi kalbinizden hiç eksik etmeyin”

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan’ın da katıldığı kahvaltıda Rektör Prof. Dr. Ali Gür, burs imkânı sağlanan Suriyeli gençlere seslenerek, GAÜN’de eğitim gören bu gençlerin Suriye’nin yeniden inşasında ve gelişiminde önemli görevler üstleneceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Gür, “Burada da kalsanız, ülkenize de dönseniz dünyanın başka coğrafyalarına da gitseniz size verilen eğitimin karşılığında sürekli vatanınızı, özleminizi kalbinizden eksik etmeyin. Size bu imkânları bahşeden Türkiye’deki kardeşlerinizle dostluk elinizi sımsıkı tutun ve hiç bırakmayın. Çünkü bizim birlikteliklerimiz gelecekte bu coğrafyayı şekillendirecek” şeklinde konuştu.

Türk Milleti’nin çok kadirşinas bir millet olduğunu, kendisine yardım eli uzatanı asla unutmadığını ifade eden Prof. Dr. Gür şunları söyledi: “Siz de unutmazsınız biliyorum. O yüzden bu duygularla bu bursun karşılığında çok başarılı olun. Sizden sonra gelecek öğrenci arkadaşlarınıza yol gösterin. Bitirdikten sonra lütfen geçtiğiniz bu aşamalardaki sıkıntıları unutmayın ve sürekli hafızanızda vatanınız, milletiniz olsun ve onlarla birlikte geleceği şekillendirmek için sürekli hayallerinizi genişletin. Bu düzen bitecek bu devran da dönecek. İstiyoruz ki, yeni dünya düzeninde kardeşler birbiriyle güzel birliktelikler oluştursunlar Türkiye’de, Orta Doğu’da, Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Afrika’da, Balkanlarda, Orta Asya’da yeni bir barış şekillensin ve buna da biz Müslüman kardeşler olarak sizler, bizler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Kürtler olarak katkı sağlayalım ve geleceğe yön verelim.”

Türkiye’nin, Türk Milleti’nin her zaman âlicenaplığını gösterdiğini, Türkiye’de 3 milyonu aşkın Suriyeli misafirin olduğunu hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, “Hiçbir zaman öteki görmedik. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Dünde kardeşimizdiniz, bugün de yarın da kardeşimizsiniz” dedi.

Öğrencilere burs verilirken ekonomik durumlarının dikkate alındığını kaydeden Prof. Dr. Bayraktar, “Dikkate alınan en önemli noktalardan biri de memleketinizi seviyor olmanız. İnşallah ilelebet devam etmeyecek bu savaş, kaos ortamı. Ülkenize döndüğünüzde vatanınıza, milletinize en iyi şekilde hizmet edeceğinize inanıldığı için tercih edildiniz. Seçilmenizin en önemli gerekçesi buydu. İmkânı, fırsatını bulup kaçıp bir başka yerde güzel yaşamlar hülyasında olmayacak; memleketini, ülkesini ayağa kaldıracak bireylerden seçelim demiştik. İnşallah sizlerin düşüncelerimize paralel hareketle okullarınızı bitirip; ülkemiz, üniversitemiz tarafından tanınan bu fırsatları değerlendirip iş sahibi, muhakemesi güçlü, kötü emelli insanların eline düşmeyecek kadar aydın insanlar olarak ülkelerinize hizmet edeceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.  

Etkinlikte düşüncelerini paylaşan Suriyeli öğrencilerden Yahya Kayalı, bu burs sayesinde eğitimine daha fazla vakit ayırabildiğini ifade ederek, “Benim için her şey daha iyi oldu. Bu burs sayesinde ortalamam yükseldi. Çünkü okumak için daha fazla vakit harcıyorum. Burs birkaç şey veriyor; birincisi eğitimimi destekliyor, ikincisi sosyal hayatım daha fazla oluyor yani arkadaşlarımla dışarıya çıkabiliyor, gezebiliyorum” diyerek burs imkânı sağladığı için başta Rektör Prof. Dr. Ali Gür olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.