Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcistan'a iş gezisi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:34
Kaynak: İHA
Gürcistan'a iş gezisi

İhracatın arttırılması ve farklı pazarların keşfedilerek bu pazarlarda aktif roler alınmasını amaçlayan Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları ortak bir iş gezisi düzenleyerek katılmak isteyen üyelerini Gürcistan'a götüreceklerini açıklayan NTO Başkanı Mehmet Özyurt yöresel ürünlerin tanıtımı yanında yurt dışı Pazar payını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Nizip Ticaret Odası ve İslahiye Ticaret Odası tarafından bölgenin ekonomisine katkı sağlamak, üyelerinin dış pazarlara açılmaları, ihracatlarını arttırmaları, yeni ürün ve teknolojileri yerinde görme fırsatını sunarak fuarlara katılımlarını teşvik etmek ve Gürcistan ile iş birliği imkânlarının geliştirilmesi amacıyla 18-22 Kasım 2017 tarihleri arasında Gürcistan'ın Batum ve Tiflis şehirlerine yönelik bir ticaret heyeti programı düzenleneceğini açıklayan Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt gezinin verimli geçeceğini umduklarını açıkladı. Başkan Özyurt yaptığı yazılı açıklamada "Gürcistan'a yönelik düzenleyeceğimiz iş gezisi programı kapsamında; Batum şehrinde Gürcistan'da bulunan firmaların yapacağı tanıtım ve bilgilendirmelerden sonra sektörel görüşmeler de gerçekleştirilecektir. Tiflis şehrinde ise 17. defa düzenlenecek olan uzun süredir gelişen dinamikleriyle köklü ve tanınmış bir organizasyon haline gelen, Agro Expo Food Drink Tech Fuarı ziyaret edilecektir. Fuar da Uluslararası Agro, Gıda ve İçecek Ürünleri, Paketleme ve İşleme Ekipmanları sergilenecektir. Ayrıca fuar programı kapsamında firmalarımız ile Gürcistan firmaları arasında ikili görüşmeler organize edilecektir. Etkinliğe katılacak firma sayısı yeterli çoğunluğa (en az 10) ulaştığı takdirde, KOBİ'lerimiz için Odamız tarafından KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği 'ne başvurulacaktır" dedi.

Başkan Özyurt yaptığı açıklamaya "KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Başvuruların olumlu sonuçlanması halinde, söz konusu destek ile KOSGEB'den onay alan firmalarımızın konaklama, ulaşım ve rehberlik hizmetlerinin yüzde 60'lık kısmı üst limit 3000 TL olup KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Program için kontenjanımız sınırlı olup, katılım başvuru önceliğine göre belirlenecektir. Programa katılmak isteyen üyelerimizin Nizip veya İslahiye Ticaret Odalarında ilgili birimlere müracaat etmesi gerekmektedir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.