Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Habeş Kanyonu’na doğa yürüyüşü

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) ve Gaziantep Zirve Dağcılık Kulübü üyeleri ile GASKİ çalışanlarından oluşan 150 kişilik bir grup, Araban ilçesinde bulunan Habeş Kanyonu’na ve Septimius Köprüsü’ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:24
Kaynak: İHA
Habeş Kanyonu’na doğa yürüyüşü

Doğa yürüyüşüne katılanlara, Habeş Kanyonu ve Septimius (Kırık Köprü) hakında çeşitli tarihi bilgiler veren GAFSAD Başkanı Hasan Yelken, buraların Roma dönemine ait olduğunu belirterek ‘’ Gaziantep’in Araban ilçesinin sınırlarında yer alan tarihi köprü, Roma İmparatoru Septimius Severus zamanında Samsat’ta karargah kuran 4. Scythica Lejyonu tarafından yaptırıldı. Köprüde yer alan sütunlardan biri İmparator Septimius Severus’a, biri karısı julia Domna’ya ve diğeri oğulları Geta ve Caracalla’ya adanmış. 4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edilen köprü, antik dönemlerde Dülük ve Zeugma’dan Samsat’a uzanan yol üzerinde önemli bir geçit olarak biliniyor. Kesme taş bloklardan inşa edilen köprünün uzunluğu 30 metre, yüksekliği ise 8 metre.’’ Diye konuştu.

Öte Yandan Habeş Kanyonu doğa yürüyüşüne rehberlik yapan Zirve Dağcılık Gaziantep Şube Başkanı Ali Çekematma, doğa yürüyüşünün orta zorlukta ve yaklaşık 15 km olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Çekematma, “Habeş Kanyonu bölgemizin en önemli kanyonlarından birisi. Doğa severlerin yürüyüş için tercih ettikleri orta zorlukta bir yürüyüş parkuru. Aldığımız tedbirlerle güvenli ve neşeli bir doğa yürüyüş parkurunu geride bıraktık. Yürüyüşe katılan 150 kişi doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşarken doğa koşullarının da zorluklarını yerinde görme fırsatı yakaladılar” diye konuştu.

Yaklaşık 15 km’lik orta zorluktaki   doğa yürüyüşü parkurunu 7 saatte tamamlayan grup, yürüyüş esnasında kayalara tırmanmak ve derelerden geçmek zorunda kaldı. Zaman zaman heyecan yaşayan grup doğa ile başbaşa olmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.