Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Habire vergi habire ceza habire zam

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’te ekmeğe yapılan yüzde 20 oranındaki zammı eleştirdi. Yılmazkaya, “Bu yapılan zamların sebebi fırıncılar değildir, bu yüksek zamların sebebi; kötü ekonomi ve kötü yönetimdir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2020 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 08:44
Kaynak: İHA
Habire vergi habire ceza habire zam

Yılmazkaya, Son birkaç ayda sadece un fiyatlarına yüzde 40'ın üzerinde zam geldiğinin altını çizerek, “Dövizle birlikte artan girdi maliyetlerinden sorumlu olan fırıncılar değil, ülkeyi bu hale getiren AKP Hükümetidir!” dedi.

Ekmeğe yapılan zammın geri alınıp bir ay sonra yine zam yapılacak olmasıyla ilgili Valinin iyi niyetli davrandığını belirten Yılmazkaya, “Vatandaş işsiz, vatandaş zor geçiniyor! Ama vatandaşın geçinemiyor olması bu hükümetin umurunda değil” ifadelerini kullandı.

“AKP hükümeti, yaptığı hataların acı faturasını halka ödetmekten başka bir şey yapmamaktadır. 2019 yılında vatandaştan 673 milyar 114 milyon TL'lik vergi toplayan hükümet, 2020 yılı için vatandaştan daha çok vergi toplamak için habire zam yapıyor, habire ceza kesiyor. Ama vatandaşa geri dönen bir şey yok! Bu toplanan vergiler ne oldu? Hesap veren yok!” diyen CHP’li Yılmazkaya, “Bunlarda ne vicdan kalmış nede adalet” sözleriyle AKP Hükümetinin kötü ekonomik yönetiminin faturasını vatandaşa çıkarttığını belirtti.

Ekonominin kötü olduğunu, esnafın kan ağladığını, işsizlik oranının her geçen gün arttığını, birçok işletmenin battığını, toplumun geleceğe kaygılı baktığını, insanların ülkedeki bu kötü tablodan ötürü ümitsiz olduğunu belirten Yılmazkaya, “Böyle bir dönemde işsizlikle, salgınla, yoksullukla mücadele eden vatandaş birde AKP hükümetinin yanlış politikalarının bedelini ödemekte. Vatandaşın sofrasındaki ekmeğe göz diken bu yönetim kendi sofrasında ejder meyvesini eksik etmemektedir” dedi.

VATANDAŞ ACI REÇETE ÖDEMEKTEN BIKTI!

Yılmazkaya, “Ekonomik sıkıntıların ve salgın döneminin yarattığı kötü tablodan dolayı ümitleri tükenen insanların karamsarlığa sürüklendiği, şiddet olaylarının patladığı, vatandaşın geleceğe kaygıyla baktığı bir dönemdeyiz.

Ekonomideki olumsuzluklar nedeniyle ülkemizde ve Gaziantep’te birçok insan işsiz, AKP Hükümetini ekonomik alanda gerekli önlemleri almak için bir kez daha uyarıyor, çözüm odaklı politikalar üretmeye davet ediyorum” dedi.

Yılmazkaya, “Kendi kendine yeten ülkemiz tarımı, AKP İktidara geldiği günden bugüne kadar artan bir şekilde dışa bağımlı hale gelmiştir. Tarımda dışa bağımlı olan ülkemizde gıdada yaşanan yüksek enflasyonun önü maalesef alınamıyor.

Hükümetin yürütmekte olduğu yanlış politikalar sonucu, dövizdeki artışı yüzünden girdi maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte gıda ürünlerindeki büyük enflasyon farkı direk dar gelirli vatandaşımıza yansıyor. Vatandaş acı reçete ödemekten bıktı. Acı reçeteyi ülkenin kaynaklarını yiyen yandaş müteahhitler ödesin!” ifadelerini kullandı.    

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.