Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halep'te öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan çağrı ile Türkiye genelinde her ilde cuma namazını müteakip, Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 12:38
Kaynak: İHA
Halep'te öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Gaziantep Hüseyin Ağa Camiinde toplanan yüzlerce kişi, Cuma namazı sonrası cami avlusunda saf tutarak Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası cami imamı öncülüğünde dünyanın bir çok noktasında zulüm altında olan Müslümanlar için edilen duaya hep bir ağızdan amin denildi.

Gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, 2011 yılından bu yana Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

“İSLAM DEVLETLERİNİN LİDERLERİ ACİZ KALIYORLAR’’

Erat konuşmasının devamında birlik çağrısına vurgu yaparak, “Bugün özellikle Halep’te 300 bin insan, sadece 30 kilometrelik bir alanda sıkışmış durumda. Birleşmiş Milletler sadece barış ve ateşkes çağrıları yapıyor ve maalesef İslam devletlerinin liderleri de aciz kalıyorlar. Bu konuda ivedi bir şekilde adım atılmalı. Bu mazlumların akan kanlarının artık durması gerekiyor. Bu İslam coğrafyasındaki mazlum insanların sorunlarını emperyalist ülkelere havale etmekle meselenin çözülemeyeceği açık ve net bir şekilde ortada’’ diye konuştu

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.