Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halıcılar Afrika'yı mercek altına aldı

Güney Afrika'da incelemelerde bulunmak ve çeşitli temaslar sağlayarak halı sektörünün söz konusu pazarlarda daha etkin olabilmesi için GAHİB Başkanı Kaplan başkanlığında Güney Afrika'ya giden 30 kişilik heyet temaslarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:54
Kaynak: İHA
Halıcılar Afrika'yı mercek altına aldı

Güney Afrika temasları hakkında bilgiler veren GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı değerlendirmede "Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) öncülüğünde yürütülen "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" adlı URGE projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Güney Afrika ziyaretimizde sektörümüzle ilgili temaslarımıza başladık. Güney Afrika pazarı küçümsenemeyecek büyüklükte ve halı sektörü için önemli bir pazar olabilir. Güney Afrika Büyükelçimiz Elif Çomoğlu Ülgen'in de büyük destek ve gayretleriyle burada bulunan alım heyetleriyle görüşmelerimizi heyet halinde ve firma bazında gerçekleştirmeye başladık. Bu seyahatimizde Güney Afrika pazarını bütün ayrıntılarıyla analiz etmeye, bu pazarın sektörümüzle ilgili ihtiyaçlarını belirlemeye ve firmalarımızın bu pazarda daha fazla yer edinmesi ve geliştirmesi için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz. Afrika ziyaret programımızda ilk durağımız Güney Afrika'nın en büyük şehirlerinden olan Johannesburg oldu. Burada Ticaret Odası ile irtibat kurarak gerekli temasları ve faaliyetlerimizi başlattık. Buradan sonra Durban ve Cape Town şehirlerinde etkinlikler düzenleyeceğiz. Durban'da, Durban ve MINARA ticaret odalarını ziyaret ederek, ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacağız. Faaliyetin son ayağı olan Cape Town şehrindeyse Ticaret Odasını ziyaret edeceğiz. İkili ve heyetler arası görüşmelerimizi bu şehirde de devam ettireceğiz" dedi.

Johannesburg'ta verdikleri bir resepsiyonda Türkiye Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen ile bir araya gelen halı ihracatçılarından oluşan heyet Büyükelçi Ülgen'den Güney Afrika pazarı hakkında çeşitli bilgiler alarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.  Ziyaretin anısına Büyükelçi Ülgen'e bir plaket veren GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek önümüzdeki dönellerde Afrika Pazarlarında daha fazla Gaziantepli halı ihracatçısı görmek istediklerini ifade etti. Büyükelçi Ülgen'de Türkiye'nin ihracatını geliştirmek ve kalkındırmak için üzerlerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını ifade ederek Gaziantepli heyete teşekkür etti. Halı İhracatçılarından oluşan heyetin Johannesburg'un ardından Durban ve Cape Town'a giderek program kapsamındaki etkinliklerini sürdürecek.

Güney Afrika pazarı ihracatçılar için büyük fırsatlar barındırıyor

Makine halı üretiminde dünyanın merkezi konumunda ki Gaziantep'in sektörün gelişmesi ve daha fazla büyümesi için yeni pazarlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan Güney Afrika'nın bu anlamda sektör için önemli bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Kaplan yaptığı açıklamada 2017 yılının ilk on aylık diliminde dünya pazarlarında yaşanan olumsuzluklara rağmen 1 milyar 169 milyon 261 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatın yüzde 11,1 arttığını dile getirdi. 2018 için daha büyük hedefler koyacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kaplan gerçekleştirilen Güney Afrika gezisinin sonuçlarının 2018'de alınacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.