Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halıcılar Çin’den mutlu döndü

Gaziantepli halıcılar, Çin’in Shanghai şehrinde bugün açılan Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarından mutlu döndü.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 06:51
Kaynak: İHA
Halıcılar Çin’den mutlu döndü

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, Gaziantep’in makine halısında bir marka olduğunu Çin’de bir kez daha gördüklerini söyledi. Çin’i sadece bir pazar olarak görmediklerini belirten Kaplan, fuarın Asya-Pasifik bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarı olması nedeniyle farklı Kıt'alardan da halı alıcılarıyla buluşma imkanı yakaladıklarını ifade etti.

"MÜCADELELERİN BUGÜN KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Sektördeki gelişmeleri ve ülkelerini taleplerini de dinlediklerini kaydeden Kaplan,“Shanghai New International ExhibitionCentre’da 140 bin metrekarelik alanda kurulan fuara, dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinden katılım sağlandı. Fuar boyunca hem ürünlerimizi tanıttık hem de yeni pazarlara yönelik görüşmelere yaptık. Gaziantep’te dokunan halıların dünyanın her yerinde kullanıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Halı gönderdiğimiz ülkelerdeki halı alıcılarının memnuniyetini dinleyince de yorgunluğu üzerimizden daha kolay atabiliyoruz. Geçmişte verilen mücadelelerin bugün karşılığını alıyoruz. Bugünden itibaren de geleceğe yönelik önemli kararlar alarak gelecekte de bu insanların ürünlerimizle ilgili memnuniyet ifadelerini dile getirmelerine sağlamalıyız. Fuar var olan umutlarımızı daha da artırdı, fuardan mutlu döndük” dedi.

Dünya ekonomisinin gelişen bölgelerinden Asya’nın dikkati çektiğini vurgulayan Kaplan, gelişen bu pazarda daha fazla yer almanın yolunun da fuarlardan geçtiğini dile getirdi.

“HEDEFLEDİĞİMİZ RAKAMLARI YAKALAYAMAYIZ”

Fuarın meyvesini gelecek aylarda vermeye başlayacağını söyleyen Kaplan, “Fuarların önemini bu gibi organizasyonlarda daha iyi anlıyoruz. Yeni iş görüşmeleri yaptık ve farklı pazarlardan müşterilerle görüştük. Pazar çeşitliliğimizi artırmadan hedeflediğimiz rakamları yakalayamayız. Bu nedenle pazarlarımızı artırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bu yılın iki ayında gerçekleştirdiği halı ihracatına da değinen Kaplan, Türkiye’den iki ayda 301 milyon 668 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığını hatırlatarak, bunun 205 milyon 13 bin dolarlık kısmının Gaziantep’ten gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Türkiye’deki makine halısı ihracatının neredeyse tamamının Gaziantep’ten gerçekleştirildiğini ifade eden Kaplan, Çin’in bu paydan fazla yer almadığını vurgulayarak, bu ülkeye iki ayda 3 milyon 149 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiğini anımsattı. Kaplan, rakamların istenilen düzeyde olmadığını ancak ilerleyen yıllarda Çin pazarında daha aktif olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.