Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk oyunları gösterisi yapıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Halk Oyunları Topluluğu tarafından hazırlanan ‘'Kültürden Oyuna Türk Halk Oyunları'' gösteri GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 02:26
Kaynak: İHA
Halk oyunları gösterisi yapıldı

Halk oyunları eğitmenleri; Furkan Batuhan, Dilara Karadeniz, Okan Meydan, Murat Karataş, Mustafa Balçın ve Göktuğ Akdoğan tarafından organize edilen gösterime Zeybek ekibi, Gaziantep geleneksel ekibi, Trabzon ekibi, Kafkas yöresi ekibi, Bingöl ekibi, Kafkas sololar ekibi ve Gaziantep yöresi düzenlemeli ekibinden oluşan 210 GAÜN Türk Halk Oyunları topluluk üyesi görev aldı.

‘'Kültürden Oyuna Türk Halk Oyunları'' gösterisinin koordinatörü Göktuğ Akdoğan, Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Oyunları Topluluğunun 34 farklı bölümden 210 öğrenci ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Akdoğan, “Topluluk üyeleri Anadolu’nun farklı bölgelerinden bizlere resital sundu. Öğrencilerimiz amatör olarak bu işle uğraşıyor. Farklı bölüm öğrencileri halk oyunlarında buluşarak geleneksel kültürümüzü bir parçasını yansıtıyor. Gaziantep Üniversitesi salon, alt yapı ve halk oyunlarına verdiği önem sonucundan akademik başarılar yanı sıra kültürel ve sosyal anlamda Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin iyi yerlerde olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Gösteri sonrası Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zinnur Gerek ve Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin tarafından Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Oyunları üyelerine çiçek takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.