Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HALTERCİLERDEN REKORLU DAMGA

Çorum’da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası’na Gaziantep Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Halter sporcuları Türkiye rekoru ile damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 08:42
Kaynak: İHA
HALTERCİLERDEN REKORLU DAMGA

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularından 13 halterci Çorum’da katıldıkları Türkiye Şampiyonası’ndan 9 madalya ile döndü. Aynı zamanda 2 halterci de Türkiye rekoru kırdı. Çorum Merkez Tevfik Spor Salonu’nda 36 ilden 209 erkek ve 95 bayan olmak üzere toplam 304 sporcunun katılımıyla düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na Gaziantep TOHM sporcuları adeta damga vurdu. U23 kategorisinde 69 kilogramda Ferdi Hardal toplamda 268 kilogram kaldırarak birinci, 94 kilogramda Abdulmuttalip Dökmetaş toplamda 323 kilogram kaldırarak birinci oldu. Gençler kategorisinde ise 56 kilogramda Sedat Aslan 211 kilogram kaldırarak birinci, Mehmet Akkaya 202 kilogram kaldırarak ikinci, 62 kilogramda Doğan Dönen toplamda 235 kilogram kaldırarak ikinci, Murat Ekinek toplamda 210 kilogram kaldırarak dördüncü oldu. Gençler 77 kilogramda Yücel Sezer 273 kilogram kaldırarak ikinci olurken, Gençler 94 kilogramda Onur Özdemir toplamda 290 kilogram kaldırarak birinci oldu. Son olarak ise yine Gençler kategorisinde +105 kilogramda Yıldıray Kaplan toplamda 323 kilogram kaldırarak birinciliği elde etti. Böylelikle Gaziantep TOHM sporcuları elde ettikleri başarı ile Gaziantep’te 5 birincilik, 3 ikincilik ve 1 dördüncülük madalyası ile döndü.

TÜRKİYE REKORU KIRDILAR

Müsabakalarda elde edilen toplam kaldırma sonuçlarına bakıldığında ise U23 Kategorisinde yarışan ve 323 kilogram kaldıran Abdulmuttalip Dökmetaş birinciliğini birde Türkiye rekoru ile süsledi. Aynı zamanda +105 kilogram gençler kategorisinde ter döken Yıldıray Kaplan da toplamda 323 kilogram kaldırarak hem birinci oldu hem de Türkiye rekoruna imza attı.

“GURULUYUZ”

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir müsabakaların sonucunun ellerine ulaştığını ve gururlandıklarını ifade etti. Türkiye rekorunun da ayrıca bu gururu süslediğini söyleyen İl Müdürü Ökkeş Demir, “İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunana Gaziantep Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde emek verdiğimiz sporcularımızın başarıları bizleri mutlu etmektedir. Tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bu tesisimizde Türkiye’nin en iyi sporcuları bulunmaktadır. Bu gençler en iyi oldukları gittikleri tüm müsabakalarda bizlere defalarca kanıtlamıştır. Çorum’da yapılan Halter Türkiye Şampiyonası’nda da aldıkları derecelerle bizleri sevindirdi ve aynı zamanda gururlandırdılar. 13 sporcumuzun 9’u madalya ile dönerken 2 sporcumuzda Türkiye rekoru kırarak birinci oldu. Tüm sporcularımızı ve emek veren antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarıların daha iyilerini elde edeceklerinden şüphemizin olmadığını da söylemek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.