Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 10 bin havacıyı eğitecek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul’daki üçüncü havalimanında görev yapacak olan 10 bin çalışanın eğitilmesi için Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği ile protokol imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:38
Kaynak: İHA
Hasan Kalyoncu Üniversitesi 10 bin havacıyı eğitecek

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) gerçekleşen Havaalanı İşletmeciliği Eğitim İşbirliği protokolü, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Avrupa Bölgesi’nden sorumlu Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Müdür Yardımcısı Rafael Schvartzman arasında imzalandı.

HKÜ sürekli eğitim merkezinin hayat boyu eğitim politikası gereği verilecek olan eğitimler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği standartlarına uygun olarak düzenlenecek. Tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen ve 2018 yılında ilk etabının açılması planlanan İstanbul'un üçüncü havalimanında 10 bin çalışana eğitim verecek olan proje IATA’nın şimdiye kadar üstlendiği en büyük eğitim projesi olduğu bildirildi.

Hasan Kalyoncu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen imza töreni öncesi konuşan HKÜ Rektörü Tamer Yılmaz, “Dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olan İstanbul’un üçüncü havalimanı için nitelikli personel yetiştirmek amacını taşıyan bu eğitim projesini IATA ile yürütecek olmak bizim için gurur verici. Bu düşünceler doğrultusunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile IATA arasında gerçekleşecek olan bu protokolün hayırlı ve verimli olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmza töreni öncesi konuşan Avrupa Bölgesi’nden sorumlu IATA Genel Müdür Yardımcısı Rafael Schvartman ise, “İstanbul’un yeni havalimanının başarısı için HKÜ ile beraber çalışacak olmaktan onur duyuyoruz. Bu IATA’nın şimdiye kadar üstlendiği en büyük proje olacak. Türkiye’nin dünya standartlarında birinci kalite hava taşımacılığı hizmeti verme vizyonu ve bu alandaki adanmışlığı oldukça açık bir şekilde görülüyor” şeklinde konuştu.

Program protokolün imzalanmasının ardından çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.