Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Mutlu'nun "Dağlar" temalı sergisi

Ressam Hasan Mutlu'nun, Sanko Sanat Galerisi'nde 9 Mart'ta açtığı "Dağlar" temalı 23'üncü kişisel resim sergisi 30 Mart'a kadar gezilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2018 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:05
Kaynak: İHA
Hasan Mutlu'nun "Dağlar" temalı sergisi

Mutlu, Sanko Sanat Galerisi'nin elit ressamların nadide eserlerinin sergilendiği bir galeri olduğunu belirterek, "Burada sergi açmak güzel bir duygu" dedi.

Birçok ulusal ve uluslararası sanat etkinliğine katılan, Avrupa, Asya sanat bienalleri, yüzlerce yurt içi yurt dışı sergi organizasyonları yöneticilikleri ve jüri üyeliklerinde bulunan ve sanat çalışmalarını Muğla Datça'daki atölyesinde sürdüren Mutlu, yağlı boya tekniğiyle resim yaptığını söyledi.

Sergisinde 21 adet değişik boyutlarda yağlı boya tekniğinden oluşan eserinin bulunduğuna dikkat çeken Mutlu, insanların en çok tanıdığı ve bildiği şeylerin üzerine çalıştığına vurgu yaptı.

Yozgat Sorgun'da doğduğunu, çocukluğunun o bölgede geçtiğini anlatan Mutlu, "Hafif engebeli bir arazisi var. Zaman zaman Kayseri'ye de giderdik. Kayseri'de bir anda karşıma Erciyes çıkardı. Düzlükten sonra kocaman bir dağ, sonraları dağların Olympos olduğunu öğrendim" diye konuştu.

Türkiye'nin dağ cenneti bir ülke olduğunu vurgulayan Mutlu, "İnsanların bir yaşam süresi vardır. Ancak dağlar insan yaşamında hep yerinde durur. Dağlara olan sevgim ve ilgim resimlerimde beni dağlara yönlendirdi. Tüm ressamların bir tarzı vardır. Benim tarzımda dağlara olan ilgimden kendiliğinden oluştu" ifadelerine yer verdi.

"HASAN MUTLU'NUN DAĞLARI"

Resim literatüründe kendi tarzında çalışma yapan olmadığının altını çizen Mutlu, bundan "daha da bir mutlu olduğunu" ve tüm enerjisini doğaya ve dağlara yönelttiğini bildirdi.

"Bir resme baktığınızda bu resim kimin diyor ve imzasına bakıyorsanız o ressamın tarzı oluşmamıştır. Ressamın tarzının oluşu takdire şayandır" diyen Mutlu, şöyle devam etti:

"Resim tam anlamıyla bir iştir. Eğer sizi çok yetenekli buluyorlarsa bu büyük bir sorumluluktur. Çünkü her zaman bir şeyler beklerler. Dostlarımın, arkadaşlarımın ve akrabalarımın seyahatlerinde kesin telefon ve fotoğraf alırım. 'Hasan Mutlu senin dağlarından geçiyoruz' derler. Bunları duymak tarif edilemez bir mutluluktur. Türkiye'nin tüm dağları dostlarım tarafımdan Hasan Mutlu dağları diye anılıyor."

Mutlu'nun Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 30 Mart'a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.