Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayırseverlerin desteği sürüyor

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyası kapsamında eğitime yeni bir destek daha geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:15
Kaynak: İHA
Hayırseverlerin desteği sürüyor

Gaziantep’te çeşitli alanlarda yaptığı hayır işleri ile şehrine önemli eserler kazandıran hayırsever Ahmet Ziylan tarafından meslek lisesi yaptırılacak.

Şahinbey ilçesinde yaptırılacak meslek lisesinin protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, dört ayrı işi aynı anda yaparak şehrine güzel eserler kazandıran hayırsever Ahmet Ziylan’a teşekkür ederek “İki yıllık görev süremde Ahmet amcanın yaptığı işlere şahit olduk. Daha önce bir İmam Hatip Lisesinin isim hakkını satın almıştı. Şimdi meslek lisesi yaptırıyor. Daha öncesinde külliye ile ilgili bitmiş bir işi ve devam eden Kur’an Kursu var. Aynı anda dört hayır işini yapıyor. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Vali Gül, meslek liseleri ile de ilgili de bir değerlendirmede bulunarak, “Meslek lisesi ile ilgili GAGEV olarak bir karar aldık. Meslek lisesini tercih eden bin öğrenci hayırseverlerimizin desteği ile burs veriyoruz. Öğrencilerimizin meslek lisesini tercih etmeleri noktasında teşvik etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

  1. yılda 100 hayırsever projesini Gaziantep’in hayırseverlerine güvenerek başlattıklarını ve Gaziantep’in hayırseverlerinin bunun altını doldurduklarını hatırlatan Gül, tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehrimiz sanayi şehri. Mesleki eğitim çok önemli. Çocuklarımızı iyi bir şeklide yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun içinde derslik gerekiyor, altyapıyı oluşturmak gerekiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yerlerin bulunmasında, malzeme temininde, lojistik anlamda, ihtiyaçların giderilmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Sayın Valimizin başlattığı 100. yılda 100 hayırsever kampanyasını başardığımızda tüm Türkiye’ye büyük bir model olacak” şeklinde konuştu.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Gaziantep’e diğer eserlerinin yanı sıra meslek lisesi kazandırdıkları için hayırsevere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, tüm eğitim camiası adına hayırsever Ahmet Ziylan’a teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ise “Ahmet amcaya teşekkür ediyoruz. Şehrimize çok güzel eserler kazandırmış, okullar, camiler, Kur’an Kursu yapmış. Şimdi yeni bir okulun protokolünü imzalıyoruz. Kendisi her zaman örnek aldığımız bir büyüğümüz ve hayırseverimiz” diye konuştu.

Hayırsever Ahmet Ziylan da “Elimden geldiğince memleketime hizmet etmeye çalışıyorum. Memleketimizde meslek liselerine gidenlerin azaldığını görüyorum. Meslek liseleri önemli, çoğalması lazım. Meslek liselerimiz kıymetlidir. Onun için şehrimize bir meslek lisesi kazandırmak istedim” dedi.

Konuşmalar sonrasında 100. Yılda 100.hayırsever kampanyasına önemli bir katkı sunacak okul için taraflar arasında imzalar atıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.