Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanat bahçesini 37 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Park 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçi akımına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2017 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 18:53
Kaynak: İHA
Hayvanat bahçesini 37 bin kişi ziyaret etti

3 GÜNDE 37 BİN ZİYARETÇİ

Türkiye'de ilk sırada Avrupa'da 2’inci, dünyada ise 4’üncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesini 3 günlük bayram tatili süresince 37 bin kişi ziyaret etti.

‘‘300 TÜRDE 7 BİNDEN FAZLA HAYVAN BARINIYOR’’

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler en çok Safari Park, Doğa Müzesi ve fok balıklarının gösterisinin dikkat çektiğini belirterek’’ Gaziantep Hayvanat Bahçesinde 300 türde 7 binden fazla hayvan barınıyor. Bunları mevsim koşullarına uygun besliyoruz. Neredeyse her türden hayvanı burada görme imkanınız var. Bayram süresi boyunca 37 bin kişi Gaziantep Hayvanat Bahçesini ziyaret etti. Genellikle Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan günü birlik olarak gelen vatandaşlar Gaziantep Hayvanat Bahçesinde her türden havyanı burada görme imkanına sahip oldu. Bununla beraber Ankara ve İstanbul’dan gelen vatandaşlardan da katılım oldukça yoğundu. Aynı zamanda Suriyeliler de hayvanat bahçesine ilgi gösterdi. Burada en çok Doğa Müzesi, Safari Park ve fok balıklarının gösterisi vatandaşların ilgi odağı oldu’’ dedi.

YOĞUNLUK ÇEVRE İLLERDEN

Bayram tatilinde Osmaniye’den geldiklerini ifade eden 10 yaşındaki Efe Kılıç, ‘‘Bayram tatilimizi Gaziantep’te geçiriyoruz. Buradaki akrabalarımızla hayvanat bahçesini gezmeye geldik. Daha önce bir defa daha gelmiştim. Bütün hayvanları gördüm. Burayı çok beğendim’’ şeklinde konuştu.

6 yaşındaki Şehvan Sarıoğlu ise ‘‘Buraya ilk defa geliyorum. Fil dikkatimi çok çekti. En çok aslanı seviyorum onu da gördüm. Bütün hayvanlara yakından baktım ve hiç birinden korkmadım’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.