Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedef 1 milyon

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk Ramazan Bayramında kente gelen yerli ve yabancı turistler sayısının geçen yıla göre ciddi bir artış yaşandığını belirterek bu yıl turist hedeflerinin 1 milyon olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2017 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:39
Kaynak: İHA
Hedef 1 milyon

‘‘MÜZELERDE YÜZDE 90 ARTIŞ YAŞANDI’’

Gaziantep Mozaik Müzesinde Geçen yıl Ramazan Bayramına göre ziyaretçi sayısında yüzde 90 artış yaşandığını ifade eden Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk ‘’Gaziantep Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgemizin 6’ıncı en büyük kentidir. Gaziantep ekonomisi, ticareti ve sanayisinde ki hakimiyeti ile Güneydoğu ve Anadolu bölgemizde yaklaşık 26 tane ili etkisi altında bırakan bir kenttir. Bu ekonomik ticari ve sanayisinin yanı sıra özellikle son yıllarda Gaziantep'in tarihi ve kültürel potansiyeli de ortaya çıkmış durumdadır. Gerek belediyelerimizin yapmış olduğu sokak tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmaları bilincinin gelişmesi çok sayıda müzelerin açılması Gaziantep'in ziyaretçi sayısını arttırmıştır. Bundan dolayı da ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış olmuştur. Tabii Gaziantep’e gelen turist burada memleketinde olmayan farklı şeyler görmek ister. Gaziantep'te şu anda iç turizm ağırlıkta. Fakat Ramazan Bayramında yabancı turistlerde vardı. Geçen yıl Ramazan Bayramında ziyaretçi sayısına baktığımız zaman Gaziantep Mozaik Müzemize yaklaşık bin 363 kişi ziyaret etmiş iken, 2017 yılı Ramazan Bayramında Gaziantep Mozaik Müzemizi 2 bin 520 kişi ziyaret etmiştir. Dolayısıyla yaklaşık yüzde 90’a yakın bir ziyaretçi artışı görüyoruz. Yine ilk 5 aydaki müze ziyaretçi sayısına baktığımız zaman Gaziantep Mozaik Müzesi'ne geçen yıla oranla çok daha iyi bir konumda. Tabi bununla ilgili tanıtım faaliyetlerimize devam ediyoruz’’ dedi.

TURİZMDE ORTAK AKIL

Öztürk bu yıl turist sayısında hedefin 1milyon olduğunu belirterek, ‘‘ Biz Gaziantep'te ortak akılla çalışıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyemiz, Güneydoğu Anadolu Turistik Otel Derneği, Gaziantep Rehber Odası ile Gaziantep'in tanıtımı için ortak bir etkinlik yapıyoruz. Fuarlara katılıyoruz. Sosyal medyada tanıtım yapıyoruz. Bizim Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği ile ortaya koyduğumuz bir milyon turist hedefimiz var. Bu hedefe yaklaşmak için çalışıyoruz. Bunun dışında Gaziantep'e günü birlik olarak çevre illerden Gaziantep’e akrabalarını görmeye veya ticaret amaçlı gelen çok turistler var. Bunlar da ciddi anlamda turist artışı yaşanıyor. Şuan da çok çok iyi durumdayız. İnşallah daha da ileriye taşıyacağız. Son mayıs ayına baktığımız zaman en son yabancı turist Irak'tan ve Suriye'den geldi. Tabi bunları sınırdan giriş çıkış istatistiklerine göre bakıyoruz. Bunun dışında Almanya'dan Amerika'dan ve Kıbrıs'tan gelen turist sayısının yoğun olduğunu görmekteyiz’’ şeklinde konuştu.

‘‘GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 22.13 ARTIŞ VAR’’

Öztürk geçen 2016 ile 2017 yılları arasında Gaziantep’te konaklayan ve günü birlik gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını vurgulayarak, ‘‘2017 yılında 2016 yılına göre işletme belgeli otellerde konaklayan toplam turist sayısında yüzde 22.13 artış olmuştur. Bunun beraberinde işletme belgeli otellerde konaklayan Türk turist sayısında yüzde 24,06 artış, yabancı turist sayısında yüzde 12,63 artış yaşanmıştır’’ ifadelerini kullandı.

‘‘EN ÇOK TURİST IRAK’TAN GELİYOR’’

2017 Nisan ayından itibaren Gaziantep’i ziyaret eden ilk ülkenin Irak olduğunu belirten Öztürk konuşmasının devamında ‘‘ Mayıs ayında şehrimizi en çok Irak(1859), Suriye (1359), Almanya (454), İran(368), ABD(338), İngiltere (261), Ürdün (258), İtalya (233), Fransa (222), Lübnan (199) ziyaret etmiştir. Bu rakam tabi önümüz deki aylarda artacaktır’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.