Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her derde DEVA olacak kadrolar iş başında

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2021 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:30
Kaynak: İHA
Her derde DEVA olacak kadrolar iş başında

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şehitkamil Yönetim Kurulu Üyesi Oruç Fatih Erbilici, “Her umutsuzluğa umut, her karanlığa güneş, her kuraklığa can suyu, her derde DEVA olacak kadrolar bugün Şehitkamil İlçe Teşkilatıyla, Gaziantep İl Teşkilatıyla yola çıkıyor. Çünkü bizim teşkilatımız halkın her alanından her kesiminden oluşuyor,  Gaziantep’in, Şehitkamil’in dertlerine DEVA olmak için bu zor, uzun ve engellerle dolu yola yılmadan, yorulmadan sen ben öteki değil biz olabilmek için çıktık” dedi.

 

DEVA Şehitkamil Yönetim Kurulu Üyesi Erbilici, Türkiye yangınlarla, sellerle, ekonomik krizlerle, toplumsal ve ahlaki çöküntülerle, kadın cinayetleriyle, mülteci sorunları ile mücadele ederken ülkeyi bu girdabın içine sürükleyenlerin insanların aklıyla alay edercesine bazen sessiz kaldığını, bazen de “mış” gibi yaptığını kaydetti.

YAŞAYAN GENÇ NÜFUS UMUTSUZLUK İÇERİSİNDE VE KARAMSAR

Erbilici, “Bugüne kadar üzerine gidilmeyen, düşünülmeyen meseleler her birimizin önüne doğal afetler, can ve mal kaybı, toplumsal huzurumuzun parçalanması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir devletin yurttaşlarının mutlu huzurlu refah içerisinde, yaşayabilmesinin  temel şartı, devlete duyulan güvenin artmasından ve istikrar ortamının tesis edilmesinden geçiyor. Ülkede yaşayan genç nüfus umutsuzluk içerisinde ve karamsar. Bunun neticesinde beyin göçleri yaşanıyor. Emeklilerimiz geçim sıkıntısı içinde, esnafımız özellikle pandemi sürecinin getirdiği zorluklar neticesinde kirasını bile ödemekte zorlanıyor ve kepenk kapatıyor ve ülkenin büyük çoğunluğu bu karamsarlığı yaşıyor” ifadelerini kullandı.

HERKES DÜŞÜNCESİNİ ÖZGÜRCE DİLE GETİREBİLMELİ

“Düşünce özgürlüğü eleştirme özgürlüğü her kesin temel haklarından birisidir” diyen Erbilici  şöyle devam etti: “Ahlaki sınırlar içinde ve karşınızda ki insanın   kişilik haklarına zarar vermeden herkes birbirini eleştirebilmeli ve düşündüğünü korkmadan dile getirebilmelidir. Çünkü eleştiri almazsanız eksikliklerinizi göremezsiniz ve bunları düzeltemezsiniz.  Ama insanlarımız bu gün bunu yapmaya bile korkar hale gelmiş durumda. Haber almak özellikle de doğru ve tarafsız haber almak ülke gündemi hakkında doğru ve güvenilir bilgiye sahip olmak herkesin hakkı. Ama bu sıralar bu pek mümkün olmuyor.”

KİMLİK SİYASETİNİ, AYRIŞTIRAN SİYASETİ REDDEDİYORUZ

Oruç Fatih Erbilici, şu anda iş başında olan kadroları “kurucu” olarak nitelendirirken, “DEVA sizsiniz” sözleriyle bu vasfın önemini vurguladı. DEVA Partisi’nin Türkiye’de siyasetin dilini değiştirmek isteyen yeni bir siyaset tarzını benimseyen kadro hareketi olduğunu ve liyakatin esas alındığını belirten Erbilici konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep’in, Şehitkamil’in dertlerine DEVA olmak için bu zor, uzun ve engellerle dolu yola yılmadan , yorulmadan sen ben öteki değil biz olabilmek için çıktık. Çünkü ancak biz olabilirsek başarırız. Geçmişle ilgili bagajımız yok, geleceğe odaklanıyoruz. İdeolojiyi, kutuplaştırmayı, kimlik siyasetini, ayrıştıran siyaseti reddediyoruz. Birleştirici, kapsayıcı, herkesi kucaklayan siyaseti önemsiyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan 57 milyon 800 bin seçmenin oyuna talibiz. Türkiye’nin aydınlık yarınları için var gücümüzle çalışacağız. A partisi bir yana B partisi bir yana çekiyor ve merkezi geriyor. Halbuki şimdi yapılması gereken merkezin, ana akımın tahkim edilmesidir. Çünkü bu sosyal doku yırtıldığında devletlerin ne hale geldiğini görüyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz ama cesaret Türk milletinin en temel özelliklerinden birisidir ve her kese örnek olacak bir davranış biçimidir tarihimiz bu davranışın örnekleri ile doludur.Sizler cesur yüreklersiniz, DEVA cesareti ile herkese örnek oluyorsunuz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.