Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıdıroğlu, Ocak ayı ihracatını değerlendirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep'in ihracattaki başarısını sürdürdüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:53
Kaynak: İHA
Hıdıroğlu, Ocak ayı ihracatını değerlendirdi

Gaziantep'in 2017 yılında önceki yıla göre ihracatını yüzde 4.8 arttırdığını ve toplamda 6 milyar 552 milyon 854 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, Gaziantep'in hedefinin bu yıl en çok ihracat yapan iller arasında ilk beşe girmek olduğunu belirtti.

"2018 YILI İHRACATTA GAZİANTEP'İN ATILIM YILI OLACAK"

Gaziantep'in ihracatçı bir şehir olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, "Gaziantep yeni yıla ihracatta artışla başladı. Bölgede son derece stratejik bir konumda bulunan Gaziantep, ihracatta bölge illerine önderlik ediyor. Gaziantep ihracattaki başarısını her ay artışla devam ettiriyor. Gaziantep 2023 hedeflerinin öncü şehirlerinin başında gelmektedir. 2018 yılı Gaziantep'in ihracatında atılım yılı olacak" dedi.

​TİM tarafından açıklanan ihracat verilerini değerlendiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep olarak yılın ilk ayında en çok ihracat yapan kentler sıralamasında 6. sırada yer aldık. İhracatçılarımızın gayretleri sonucunda yılın ilk ayına ihracat artışı ile başladık. Üstün gayret ve emekleri için tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum.

Gaziantep her alanda olduğu gibi ihracatta da hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Jeopolitik gelişmelerin yanında bölgesindeki tüm olumsuzluklara rağmen Gaziantep ihracattaki başarısını sürdürüyor. Dünyayı karşı karış gezen ihracatçılarımız sayesinde Gaziantep bu yılı daha başarılı bir şekilde tamamlayacak. Gaziantep'in ihracattaki yıldızı daha parlayacaktır."

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.