Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HIRSIZLAR BAKIRCILARI BEZDİRDİ

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 07:33
Kaynak: İHA
HIRSIZLAR BAKIRCILARI BEZDİRDİ

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık turistlerin uğrak mekânlarından olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda hırsızlık olayları her geçen gün arttığını belirterek biran önce çarşıda güvenlik önlemi alınması gerektiğini ve hırsızlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

“BIKTIK ARTIK”

Tarihi Bakırcılar Çarşısı için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşerek güvenlik görevlisi talebinde bulunduklarını fakat hala güvenlik görevlilerinin faaliyette olmadıklarını söyleyen Açık ,” Tarihi Bakırcılar Çarşısında gün geçtikçe hırsızlık olayları artıyor. Elimizde güvenlik kameraları görüntüleri olmasına rağmen hırsızlar hala yakalanamadı. Bu konu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüştük. Çarşıda güvenlik görevlisi olması talebinde bulunduk. Başkanımız talimat vererek güvenlik görevlilerinin olacağını fakat bunun için yasal işlemler olduğunu söyledi. Biz esnaf adamız bizim için her şeyden önce biran önce buna çare bulunmasıdır. Ben bunu defalarca anlattım . Bir hırsız Gaziantep’le adeta dalga geçiyor. Biz hırsızı kameradan tespit etmemize rağmen bu kişi defalarca Bakırcılar Çarşısında hırsızlık ediyor. Esnafın yıllarca emeğini beş dakika içerisinde çalıyorlar. Biz artık bu durumdan bıktık biran önce bu duruma çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

"CAYDIRICI CEZALAR OLMALI"

Hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için caydırıcı cezalar olması gerektiğini ifade eden Açık, "Emniyetimize güvenlik kamerasındaki görüntüleri verdik. Biz bu konuda elimizden geleni yaptık . Fakat yetkililer bu konu hakkında hala yakalama çalışması yaptığını söylüyor. Bu hırsızlıkların önleyici tek çaresi cezaların caydırıcı olması lazım. Yakalanıyorlar fakat tekrar serbest bırakılıyorlar. Yetkililerden tek isteğimiz caydırıcı cezaların olması” diye konuştu.

HABER: BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.