Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hızlı tren ve Gaziray müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün düzenlediği basın toplantısında hızlı tren ve Gaziray’la ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, “2020 Yılında Gaziantep’te hızlı tren çalışmaya başlayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2017 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:26
Kaynak: İHA
Hızlı tren ve Gaziray müjdesi

ULAŞIMA NEŞTER

Büyükşehir Belediyesi, kentin su sorununun yanında ulaşım sorununu da kalıcı şekilde çözmek için projeler üretiyor. Başkan Fatma Şahin, içme suyu borularının değişimini anlatmak için düzenlediği basın toplantısında, hızlı tren ve Gaziray çalışmalarını da anlattı. Şahin, hızlı tren hattını göstererek, “Hızlı trenimizin tünel hattı aslında hızlı trenin Gaziantep’e nasıl yaklaştığını göstermektedir” diye konuştu. Başkan Şahin, şöyle devam etti:

4 TÜNEL YAPILACAK

“Ben Devlet Demiryolları Genel Müdürümüzle de görüşüm. Gaziray hattında 5 kilometrelik hastaneler bölgesinden adliye hattını yer altına alıyoruz. Ve bunun için dün bir araya geldiğimiz de hızlı trende de gelinen noktada ne kadar önemli olduğunu büyük tünellerin açıldığını, ciddi bir alt yapının yapıldığını ve Allah izin verirse 2020 yılında Gaziantep hızlı tren hattının çalışacak bir şekilde bütün altyapının hızlı bir şekilde yapıldığını bize gösterdi. 2020 yılında hızlı tren ve Gaziray Gaziantep'e geliyor ve biz Gazi ray ile hızlı treni aynı hattan geçiriyoruz. Kara tren hattını Gazi ray ve hızlı trene çeviriyoruz. Şehrin merkezinde de yer altına alıyoruz. Toplamda dört tünel olacak. İkisi ise tamamlanmak üzere’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.