Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ dünyanın en büyük 3. eğitim zirvesinde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bu yıl İstanbul’da düzenlenen dünyanın en büyük 3. eğitim zirvesi olan Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesine (EURIE 2017) katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:28
Kaynak: İHA
HKÜ dünyanın en büyük 3. eğitim zirvesinde

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından düzenlenen eğitim zirvesi, bu yıl İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapıldı. Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE 2017), yurt dışı ve yurt içinden yüzlerce üniversitenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kongre ve eğitim fuarına, üniversitelerin temsilcileri ve erasmus görevlileri başta olmak üzere; 53 ülkeden 2 binin üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzmanlar katıldı. HKÜ’yü ise HKÜ İnternational Relations Office (HKÜ IRO) Kurum Koordinatörü Zafer Kılıç ve HKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Nurullah Akbulut temsil etti.

ÜNİVERSİTELER ZİYARETÇİLERİ STANTLARIYLA KARŞILADI

Dünya çapında gerçekleştirilen yükseköğretim çalışmalarını İstanbul’a taşıyan ve ABD, Avrupa, Uzakdoğu ve Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinin yer aldığı zirvede, 200 stant kuruldu. EURIE 2017’de fuar ile eş zamanlı olarak 25’in üzerinde panel ve seminer gerçekleştirildi. Kongre ve eğitim fuarı olarak iki bölümde gerçekleşen, EURIE 2017’nin kongre oturumlarında; akademik işbirlikleri ile uluslararası öğrenci sayılarının arttırılması, yüksek öğretim sektörünün global platformda hak ettiği seviyeye nasıl taşınabileceği, dünyaya açılma, eğitim politikaları, öğrenci değişim programları, eğitim stratejileri, trendleri ve fırsatlar gibi sunumlar gerçekleştirildi.

HKU IRO YENİ ANLAŞMALARLA DÖNDÜ

EURIE 2017’nin eğitim fuarı bölümünde ise üniversiteler kendilerine ayrılan bölümlerde tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirdi. Katılan diğer üniversiteler ile birebir görüşme imkanı bulan erasmus koordinatörleri, erasmus+ işbirliği için görüşmelerde bulundu. HKÜ temsilcileri de bu kapsamda tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirirken, bir yandan da ikili işbirliğini geliştirmek için birebir görüşmeler yaptı.

Önemli iletişimler ve temaslar kurarak, farklı ülkelerden gelen katılımcılarla detaylı bir şekilde görüşen temsilciler; Pakistan, Azerbeycan ve Hindistan ile üç yeni anlaşma ve dört üniversite ile erasmus+ anlaşmasına imza attı. Bununla birlikte; yurt dışı fuarları ile ilgili olarak yeni aracı kurumlar ile tanışan temsilciler, iki Sivil Toplum Kuruluşuyla (STK) anlaşma yaparak, TOEFL bölge temsilcisi olmak için de yeni bağlantılar kurdu.

Gala yemeği ile son bulan ve üç gün süren program boyunca ziyaretçilere HKÜ tanıtım materyalleri dağıtıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.