Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ kapılarını üniversite adaylarına açıyor

Hasan kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite adaylarına kampüsün kapılarını açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:08
Kaynak: İHA
HKÜ kapılarını üniversite adaylarına açıyor

Türkiye’nin ve Gaziantep’in farklı bölgelerinden gelen lise öğrencilerine üniversiteyi gezdiren HKÜ bu kez, Gaziantep Avukat Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

ÜNİVERSİTE ATMOSFERİNİ YERİNDE YAŞADILAR

Sınav öncesi moral depolamak ve üniversite ortamını yerinde görmek isteyen 150 kişilik öğrenci grubu, rehber öğretmenleri eşliğinde HKÜ’yü ziyaret etti. Üniversiteye hazırlık aşamasında ki lise öğrencilerine tercihlerinde yardımcı olabilmek ve üniversite atmosferini daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla HKÜ’ye gelen öğrencilere, gezi programında ilk olarak HKÜ Kampüsü tanıtıldı. Gezi ile birlikte öğrenciler, hem moral depoladı hem de üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu.

Üniversite kampüsü içindeki binaları gezen üniversite adayları, gezi içinde verilen tanıtım semineri ile HKÜ’nün; tarihçesi, eğitim yapısı, kampüsün öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyal ve kültürel faaliyetleri, Farabi-Erasmus (yurtiçi-yurtdışı eğitim) programları hakkında detaylı bilgiler aldı. Fakülteler, bölümler ve iş imkanları hakkında bilgilerin verildiği seminer sonunda öğrencilerin soruları cevaplandı.

TÜM KAMPÜSÜ GEZDİLER

Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci grubuna gezi programı çerçevesinde HKÜ’nün; sağlık bilimleri fakültesi, mühendislik fakültesi ,eğitim fakültesi, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi, iletişim fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, meslek yüksekokulu, Mütercim Asım Kütüphanesi, fitness center ve tüm kampüs alanı gezdirildi.

Gezi sonunda üniversiteyi ziyaret eden öğrencilere, HKÜ’nün materyallerinin bulunduğu hediye paketi dağıtıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.